Hindistan'da günlük Covid-19 vakalarının sayısı 200 binin üzerinde seyretmeye devam ederken, başkent Yeni Delhi’deki birçok hastanede 1 yatakta 2 kişinin yattığı görüntülendi.

Hindistan'daki hastanelerde Covid-19 yüzünden bir yatakta 2 hasta yatıyor

Covid-19 vakalarında yaşanan rekor düzeydeki artış nedeniyle sağlık sistemi tıkanma noktasına gelen Hindistan'da hastanelerin doluluk oranları yüzde yüze ulaştı.

Ülkede Covid-19 hastalarını tedavi eden en büyük sağlık merkezi olan Yeni Delhi'deki Lok Nayak Jai Prakash Narayan (LNJP) Hastanesi dahil bazı sağlık kuruluşlarında birçok hastanın aynı yatağı paylaşmak zorunda kaldığı kaydedildi.

Ülkenin finans merkezi Maharashtra eyaleti ile birlikte Delhi ve Gujarat eyaletlerinde de benzer bir manzara yaşandığı ifade edilirken, sokaklarda ise ambulans kuyruklarının oluştuğu gözlemlendi.

OKSİJEN ALETLERİNİN ERİŞİMİNDE ZORLUK YAŞANIYOR

Covid-19'un daha bulaşıcı olduğu belirtilen yeni mutasyonlarının vaka sayılarında patlama yaşanmasına neden olduğu tahmin edilen ülkede virüs tedavisinde kullanılan oksijen desteğine erişimde de zorluk yaşandığı belirtildi.

Ülkede son 24 saatte 1183 kişi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi, Covid-19'dan ölenlerin sayısı 174 bin 570'e yükseldi. Hindistan'da son 24 saatte 216 bin 850 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 14 milyon 351 bin 978 oldu. (İHA)