Hindistan, İzmir’in sokak lezzetlerini tanıyacak
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

Hindistan Seyyar Satıcılar Konfedarasyonu tarafından Nehru Stadyumu'nda düzenlenecek 12. Ulusal Sokak Lezzetleri Festivali, dünyanın dört bir yanından binlerce sokak emekçisini ağırlayacak. Hindistan'ın Yeni Delhi kentindeki Nehru Üniversitesi toplantı salonlarındaki sempozyumlarda ise akademisyenler ve ilgili sivil toplum örgütlerinin başkanları sunumlar yapacak. Açılışını Hindistan Şehircilik ve İskân Bakanı Shri Hardeep Singh Puri'nin yapacağı festival ve konferanslara Türkiye'yi temsilen İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkârlar Meclisi Başkanı Evren Laçin ile İzmir'de danışmanlık yapan akademisyenler Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu ve Dr. Osman Sirkeci katılacak.

Konferansın Ulusal Koordinatörü olan Arbind Singh tarafından davet edildiklerini söyleyen Evren Laçin, “Ülkemizdeki 6.5 milyon seyyar esnafın sorunlarını, kent özelinde büyükşehir belediyesiyle yaptığımız çalışmaları ve geldiğimiz noktayı sunum eşliğinde anlatacağız. Büyükşehir Belediyesi tarafından kayıt altına alınmaya başlanmamız, tek tip araç ve kıyafetlerle hijyenik koşullarda insan onuruna yaraşır şekilde çalışır hale gelmemizi panelde gururla anlatacağım. Kentimize özgü gevrek, boyoz, kumru, şambali gibi ürünleri de lezzet avcılarına tanıtacağız” dedi.

İzmir'de dağınık haldeki 250 bin sokak emekçisini tek çatı altında buluşturmalarının Hindistan Seyyar Satıcılar Konfederasyonu'nun dikkatini çektiğini anlatan Laçin, “Sokak emekçilerinin örgütlenme sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile olan ilişkilerimiz ve bu ilişkiler çerçevesinde elde ettiğimiz kazanımları festival katılımcılarıyla paylaşacağız” dedi.

Festivale dünyanın birçok ülkesinden binlerce katılımcının 1.5 milyarlık Hindistan'a geleceğini belirten Dr. Osman Sirkeci de konferanslarda önemli akademisyenlerin sunumlar yapacağına dikkat çekti. Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu ile birlikte Nehru Üniversitesi'ndeki panelde ülkemizdeki ve İzmir'deki sokak emekçilerinin sorunlarını katılımcılarla paylaşacaklarını aktaran Sirkeci, “Panelist olarak geldiğimiz noktayı gururla anlatıp diğer ülkelerin de bizleri örnek almasını sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.