Hindistan’la Keşmir krizi sürüyor

Dış Haberler Servisi

Ankara’nın Keşmir politikasına tepki gösterdiği Hindistan’ın Türkiye’den yaptığı ithalatta sınırlandırmaya gitme kararı aldığı iddiaları gündeme geldi. Hindistan Ticaret Bakanlığı herhangi bir kısıtlama kararı olmadığını açıkladı.

Hindistan Ticaret Bakanı Piyush Goyal, “Hindistan serbest ticarete ve herkese eşit davranmaya inanıyor” dedi. Goyal, Yeni Delhi yönetiminin iki ülke ile ilgili bir kısıtlama hazırlığında olmadığını da dile getirdi. Goyal, herhangi bir kısıtlamanın bütün ülkelere uygulanacağını da dile getirdi. Goyal, “Eğer Malezya’ya bazı kısıtlamalar gelecekse, bundan etkilenecek tek ülkenin onlar olacağını düşünmüyorum” dedi.

Reuters’ın servis ettiği haberlerde, Türkiye ve Malezya’nın Keşmir’deki Müslümanlara yönelik açıklamalarının Hindistan’da rahatsızlık yarattığı ve Hint yönetiminin ticari olarak bazı kısıtlamalar getireceği öne sürülmüştü. Ajansa konuşan Hindistan hükümetinden yetkililerin “Hükümetimiz Türkiye’nin yaptığı açıklamaları hoş karşılamadı” diyerek ticareti sınırlama kararı aldıkları iddia edilmişti.