Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını 'evlendirmesi' skandalına ilişkin dava, ikinci duruşmasıyla İstanbul Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Basın mensuplarının alınmadığı ve yaklaşık 9 saat süren dava 31 Mart'a ertelendi.

Hiranur Vakfı’nda istismar skandalında dava 31 Mart'a ertelendi

BirGün'ün ortaya çıkardığı İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'yi 6 yaşında 'evlendirmesi' ve H.K.G.'nin yıllarca cinsel istismara maruz bırakılması skandalına yönelik davanın ikinci duruşması bugün Kartal'daki İstanbul Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanıklar baba Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir istekli bulundukları cezaevinden getirilirken sanık anne Fatıma Gümüşel ile taraf avukatları da mahkeme salonunda yer aldı. Y

Mahkeme heyeti, sanıklar Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 31 Mart'a erteledi.

KADEM'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) temsilcileri, duruşma sonrası basın açıklaması yaptı.

KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Işıl İlgin Oktay, davanın takipçisi olacaklarını belirterek, "KADEM olarak kadına yönelik şiddetle, kadının toplumun ve hayatın her alanında bedensel ve ruhsal bütünlüğü, maddi manevi itibarı, onuru için mücadele etmekteyiz. Saldırı nereden gelirse gelsin çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddetin karşısındayız." dedi.

Adil ve hızlı yargılamayla tüm gerçekliğin açığa çıkarılması ve adaletin tecelli etmesini temenni ettiklerini dile getiren Oktay, "Toplum vicdanını derinden yaralayan her olayda olduğu gibi bu önemli davada da yargılamanın en hızlı ve adil şekilde gerçekleştirilmesi, iddiaların aydınlatılması ve sanıkların hak ettikleri cezayı almaları için sonuna dek davanın takipçisiyiz" diye konuştu.