Hıristiyan ve Yahudi yurttaşlar, Paskalya ile Hamursuz Bayramlarını kutladı

Türkiye'de Hıristiyan ve Musevi yurttaşlar bugün Bayramları'nı kutluyor. Türkiye'deki Hırstiyan cemaati, Paskalya Bayramı'nı yurdun dört bir yanında Kilise'lerde ve bayram için özel hazırlanan Paskalya yumurtalarını dağırtarak kutlarken, Musevi yurttaşlar da 'Hamursuz' Bayramı için biraraya geldi.

İsa Peygamber’in ölümden sonra dirilişini temsil eden ve tüm Hıristiyanlar tarafından kutlanılan Paskalya Bayramı'nı, tüm Hıristiyankar kutladı. En dikkat çekici merasimlerden biri ise Diyarbakır'da restore edilen Surp Gragos Ermeni Kilisesi'nde yapıldı. Ermenice ‘Zadig’ olarak anılan Paskalya, İsa Peygamberin havarilerle birlikte 'Son Yemeği’ yemesi, ihbar edilerek yakalanması, çarmıha gerilerek öldürülmesi ve dirilmesini kapsayan üç gün boyunca sürüyor.

Musevi yurttaşlar ise yine 'Hamursuz' bayramını kutladı. Hamursuz (Pesah) bayramı, Yahudi halkının Mısır'dan çıkışı ve kölelikten kurtuluşunu simgeliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yazılı bir açıklama yaparak hem Paskalya hem de Hamursuz bayramlarını kutlarken, HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da ortak bir açıklamayla yurttaşların bayramını kutladılar.