Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, elektrik fiyatlarındaki artışın yeniden ele alınması gerektiğini belirterek, bu konuda yakında olumlu bir gelişme beklediklerini söyledi.

Hisarcıklıoğlu: Elektrik fiyatları konusunda olumlu bir gelişme bekliyoruz

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ve il ile ilçe oda ve borsaları müşterek istişare toplantısında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, elektrikteki çok yüksek fiyat artışlarını gündeme getirdiklerini, yeniden ele alınmasını istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da bununla ilgili açıklama yaptığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, bu konuda yakında olumlu bir gelişme olmasını beklediklerini dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, işverene asgari ücret desteğinin artırılmasını istediklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Talebimizde gelir vergisinin yükseltilmesi talebi çıktı. Başta tıbbi cihaz olmak üzere uzun süredir kamuda bekleyen alacaklar vardı. Bunların yakın takipçisi olduk, ödenmeye başladı. Baktığımız zaman piyasalarda ekonomi tekrar bir canlanma hamlesine girdi. İlk 9 ayda ekonomimizin büyümesine baktığım zaman yüzde 12'lik bir büyüme görüyoruz. Sanayi pandemi öncesi dönemi yakaladı ve geçti. Bu aslında çok olumlu bir mesaj. İhracatımızda tarihi bir rekor yaptık. Bir yılda 40 milyar dolar ilave gelir elde ettik. 225 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik."