Hisart Canlı Tarih Müzesi, dünya çapında toplam 51 adaylık ve 37 ödül kazanan “Honeyland” filminin dünyaca ünlü yönetmenlerini ağırladı.

Hisart Canlı Tarih Müzesi, Honeyland’in yönetmenlerini ağırladı

Dünyada büyük ses getiren “Honeyland” (Bal Ülkesi) belgesel filminin birçok ödüle sahip Makedonyalı yönetmenleri Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov, ve görüntü yönetmeni Fejmi Daut, dünyaca ünlü yapımcı Zeynep Atakan eşliğinde Hisart Müze’yi gezdiler.

2019 Sundance Film Festivali Büyük Jüri Ödülü, Değişime Etki Dalında Özel Jüri Ödülü ve Görüntü Yönetmenliği dalında Özel Jüri Ödülü ile Festivalin en çok ödül alan film olmanın yanı sıra 92. Akademi Ödülleri’nde En İyi Belgesel Film ve Yabancı Dilde En İyi Film Dalında adaylıkları dahil dünya çapında toplam 51 adaylık 37 ödül kazanan “Honeyland” Avrupa’nın son yaban arıcılarından olan Makedonyalı Hatice Muradova’nın yaşamını konu alıyor.

Honeyland’in Makedonyalı eş yönetmenleri Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov ve görüntü yönetmeni Fejmi Daut; Roma imparatorluğu, Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı İmparatorluğu, Kurtuluş Savaşı, 1.ve 2.Dünya Savaşı, Körfez Savaşı gibi dünya tarihine etki eden medeniyet ve olaylara ait askeri ve etnografik eserlerin sergilendiği Hisart Müze ziyaretlerinde özellikle Balkan Savaşı’nı konu alan diorama ve canlandırmaları da yakından inceleyip bilgi sahibi olarak Müze’yi çok beğendiklerini belirttiler.

hisart-canli-tarih-muzesi-honeyland-in-yonetmenlerini-agirladi-896243-1.

Ljubomir Stefanov

hisart-canli-tarih-muzesi-honeyland-in-yonetmenlerini-agirladi-896244-1.

Tamara Kotevska

HİSART CANLI TARİH MÜZESİ 1500 YILLIK BİR TARİHE NOT DÜŞÜYOR

1500 yıllık tarihe ışık tutulan Hisart Canlı Tarih Müzesi, dünya tarihine etki eden medeniyet ve olaylara ait askeri ve etnografik eşi benzeri olmayan on binlerce esere ve Osmanlı dönemi padişahlarının kendi kişisel eşyalarına ev sahipliği yapıyor.

Temel hedefi ülke tarihimizin eşsiz mirasını ve bu mirasın kayıp halkalarını gün yüzüne çıkarmak olan Hisart Müze, tarihin ilgili dönemlerini betimleyen dioramalarla ve mankenlerle zenginleştirilerek ziyaretçilerine yepyeni bir müzecilik anlayışıyla sunuyor. Dünyanın önde gelen teknoloji, data bilim ve sanatı bir araya getiren, 3 boyutlu canlandırmalarla gerçekliğin sınırlarını zorlayan eserlere ev sahipliği yapan müzede geçmişi şekillendiren büyük devletler, olaylar, savaşlar ve dünyanın kaderini belirleyen dönüm noktaları farklı bir bakış açısıyla sergileniyor.

Hisart Müze kurucusu Nejat Çuhadaroğlu’nun koleksiyonerliğiyle başlayan ve 2014 yılında Müze çatısı altında toplanarak ziyaretçilerle ve daha geniş kitlelerle buluşan Hisart Canlı Tarih Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kültürel mirasa ve sanat dünyasına katkıda bulunanlara verilen en prestijli ve değeri en yüksek ödül olan “Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 Özel Ödülü”nün sahibi oldu.