CHP’li İzmit Belediyesi’nin hizmet araçları satın almak için meclise getirdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla ikinci kez reddedildi. Bu gelişme sonrası Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in emriyle hem belediye binasına hem de billboardlara “Hizmet araçları alınması AKP ve MHP oylarıyla reddedildi” yazan pankart ve dövizler asıldı.

Hizmet aracı alımına Cumhur İttifakı engeli: CHP'li belediye pankartla ifşa etti

CHP’li İzmit Belediyesi uzun zamandır belediyeye hizmet araçları satın alınması için mücadele veriyor. Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı’nda olduğu belediyede, alım için meclise sunulan kredi talebi AKP ve MHP oylarıyla reddediliyor.

T24'ten Ergün Demir'in haberine göre, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, iki yıl önce de kredi talebini meclise sunmuş ancak 55 milyonluk kredi talebinin yalnızca 27 milyon tutarındaki bölümüne “evet” denilmişti. İki yıl önce 27 milyon lira ile alınan 71 kamyon ve iş makinasının bugünkü maliyetinin 80 milyon liraya çıktığı belediye yetkililerince açıklanmıştı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kamu yararına olduğunu belirterek, o dönem onay verilmeyen hizmet araçlarının bugün alınması için 125 milyon liralık kredi çekme talebinde bulundu. Ancak verilen önerge 20 Temmuz Cuma günü yapılan meclis toplantısında Cumhur İttifakı üyelerinin oylarıyla tekrar reddedildi.

Bu gelişme sonrası ise, Başkan Hürriyet’in emriyle hem belediye binasına hem de kentin bazı sokaklarına, “Hizmet araçları alınması AKP ve MHP oylarıyla reddedildi” yazan pankartlar asıldı.

hizmet-araci-alimina-cumhur-ittifaki-engeli-chp-li-belediye-pankartla-ifsa-etti-1043543-1.