Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, BirGün'ün gündeme getirdiği, AOÇ’deki 250 bin metrekarelik alanın yapılaşmaya açılmasıyla alakalı bir açıklama yaptı. Açıklamada, imar planı değişikliğinin Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun aldığı kararlara uygun olmadığı vurgulanarak 'AOÇ'nin talanı adım adım devam ediyor' denildi

HKMO: AOÇ’nin talanı adım adım devam ediyor

BİRGÜN/ ANKARA

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Ankara Şubesi, BirGün’ün gündem getirdiği, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) 250 bin metrekarelik tarım arazisinin askeri alan statüsüne dönüştürülmesine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

HKMO Ankara Şubesi’nin açıklamasında, “AOÇ’nin talanı adım adım devam ediyor” denilerek “1 Temmuz tarihinde Ankara'nın Etimesgut ilçesi, Erler Mahallesi’ndeki birinci derece doğal ve tarihi sit alanı da olan Atatürk Orman Çiftliği’nin 250 bin metrekarelik kısmına ilişkin koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği askıya çıkarılmıştır. Parselin tamamı ise önceki planlarda tarım alanı olarak nitelendirilmektedir” ifadelerine yer verildi.

KORUMA KURULU KARARLARI VAR

Açıklamada, "Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda AOÇ arazileri ‘Kent içi açık-yeşil alan sistemi açısından büyük önem taşıyan ve Atatürk'ün mirası olması niteliğiyle tarihsel, kültürel açıdan da çok önemli bir değer olarak tanımlanan Atatürk Orman Çiftliği’nin, Atatürk’ün mirası doğrultusunda korunup, geliştirilmesi temel esastır’ şeklinde çok açık ifadelerle kesin olarak korunacağı ifade edilmektedir” denildi.

AOÇ'NİN PARÇALANMASINI KABUL ETMİYORUZ

“Etimesgut İlçesi sınırları içerisinde yer alan AOÇ arazisine ait tarım alanı niteliğindeki parsel, Yenimahalle ve Sincan ilçeleri tarafından da gelen hem sivil konut hem de askeri alan yapılaşmalarının yoğunluğunu bahane edilerek bu yapılaşmanın bir parçası haline getirilmek istenmektedir” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Atatürk Orman Çiftliği her geçen gün farklı bahaneler ile talan edilmeye devam etmektedir. Atatürk Orman Çiftliği`nin Cumhuriyetin en önemli projelerinden biri ve tarihi, geçmişi ve de geleceğiyle halkın mülkü olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Miktarına bakılmaksızın AOÇ`nin parçalanmasını asla kabul etmiyoruz. AOÇ topraklarındaki talana yönelik her süreci bütün meşru ve hukuki zeminlerde takip etmeye devam edeceğiz. Kesilen her ağacın , dökülen her betonun, kent ve doğa karşısında harcanan her kuruşun takibindeyiz. Atatürk Orman Çiftliği halkındır”

hkmo-aoc-nin-talani-adim-adim-devam-ediyor-753321-1.