‘Hoca’ olarak hitap edilen emekli bir din görevlisinin cenazesinde adeta izdiham yaşandı. Koronavirüs tedbirlerine aykırı hareket edilen cenazede vali, belediye başkanı ve milletvekilleri yer aldı.

‘Hoca’ cenazesinde koronavirüs tedbirleri hiçe sayıldı, izdiham yaşandı!

Karadeniz Bölgesi'nde ‘hoca’ olarak tanınan Nuri Genç isimli emekli din görevlisi, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Genç'in cenazesinde virüs tedbirleri hiçe sayıldı. Valiler, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş sosyal mesafe kurallarına uymadan törene akın etti.

Covid-19 virüsü nedeniyle bir süre önce Ordu'dan Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Nuri Genç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Giresun İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç'in de babası olan 91 yaşındaki Genç’in ölümü üzerine AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AKP Milletvekili Ergün Taşçı, Şenel Yediyıldız, DP Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve bölgedeki çok sayıda belediye başkanı taziye mesajı yayınladı.

TEDBİRLER UNUTULDU

Sözcü’nün haberine göre, Nuri Genç için Bulancak ilçesindeki Sarayburnu Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Bütün uyarılara rağmen özellikle ön saflarda sosyal mesafe kuralının unutulduğunu cenaze töreninin ardından Genç’in naaşı Piraziz ilçesine bağlı Tepeköy köyünde toprağa verildi.

hoca-cenazesinde-koronavirus-tedbirleri-hice-sayildi-izdiham-yasandi-833565-1.

Cenaze namazına AKP’li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da katıldı.

hoca-cenazesinde-koronavirus-tedbirleri-hice-sayildi-izdiham-yasandi-833566-1.

30 KİŞİ İLE SINIRLI

İçişleri Bakanlığı’nın 1 Aralık 2020’de yayınladığı genelge ile, cenaze namazları, defnedilecek kişinin yakınları dahil en fazla 30 kişi ile sınırlandırılmıştı. Bu sınırlamanın kaldırıldığına ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan herhangi bir açıklama yapılmadı.