Hocaların hocası Korkut Boratav’a Köy Enstitüleri Onur Ödülü

İzmir Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nin eğitim sisteminde yaşanan sorunları ve çıkış noktalarını tartışmak üzere düzenlediği Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek Sempozyumunda Türkiye’den 60 katılımcının yanı sıra Kanada, Finlandiya, Küba ve Almanya’dan gelen büyükelçi ve akademisyenler katıldı. Konuşmacılar eğitim sistemini irdeleyerek sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı açılış konuşmasında “Bir ülkeyi güven içinde geleceğe taşımak, bütün düşüncelerin özgürce konuşulmasını istiyorsanız eğitime öncelik vereceksiniz. O ülkeyi geri bırakmak istiyorsanız da eğitim sistemini bozmanız yeterli” diyerek eğitim sisteminin düzelmesine yönelik çözüm önerilerini dile getirdi.

Üç gün süren sempozyumun finalinde 11 yıldır sanat ve eğitim alanında Türkiye’yi temsil edilen kişilere verilen Köy Enstitüleri Aydınlanma Onur Ödülü, Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Korkut Boratav’a takdim edildi. Konuşma yapan Boratav “Ben bu ödülü gerici zihniyet tarafından katledilen Sabahattin Ali, Ahmet Taner Kışlalı, Mumammer Aksoy ve Uğur Mumcu adına alıyorum” dedi.