Hollanda'da geçici hükümet, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için tedbirlerin artırıldığını açıkladı.

Hollanda'da yeni koronavirüs tedbirleri

Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, bir hafta öne çekilen basın toplantısında, Covid-19 vakalarındaki yüksek artışa karşı alınan ek önlemleri açıkladı.

Rutte, tedbirlerin artırıldığını ve alınan ek önlemlere göre, normalde 4 Aralık'a kadar sürecek "kısmi kapanma" uygulamasının iki hafta daha uzatıldığını ve tedbirlerin artırıldığını söyledi.

Önlemlere göre 28 Kasım'dan itibaren süpermarket gibi gıda satışı yapan marketler 06.00-20.00 saatlerinde; kafe ve restoranlar, diğer mağazalar, marketler, kuaförler, sinemalar, tiyatrolar, müzeler, eğlence parkları, spor salonları ve amatör spor aktiviteleri yapılan yerler ise 05.00-17.00 saatlerinde açık kalacak.

Profesyonel spor müsabakaları, eczaneler ve petrol istasyonları için saat sınırlanması uygulanmayacak. Maçlar seyircisiz oynanmaya devam edecek.

Okullarda eğitim fiziki ortamda devam edecek. 9 yaş üstü öğrencilerin okulun koridorunda maske takması şart olacak.

AA'nın haberine göre koronavirüs kartının geçerli olduğu her yerde sosyal mesafe ve maske şartı uygulanacak.

Evden çalışma tavsiyesinin devam ettiği ülkede konutlarda en fazla 4 misafir ağırlanabilecek.

Geçici hükûmetin Sağlık Bakanı Hugo de Jonge da bugünden itibaren sağlık sektöründe "2D" adlı aşamaya geçildiğini duyurdu.

Son aşama öncesi olan 2D aşamasında hastaneler 6 hafta boyunca kemoterapi, böbrek nakli ve diğer kritik planlanabilir bakım hizmetlerini durduracak.

Hollanda'da ekimden bu yana yükselişe geçen Covid-19 vaka sayıları, yaklaşık son iki haftada günlük ortalama 20 binin üzerinde seyrediyor.

Ülkede son 24 saatte 21 bin 350 kişide Covid-19 tespit edildi.