2021 Avrupa Kadınlar Şampiyonası'nda Türkiye'nin Hollanda'yı 3-0 yenmesinin ardından Ebrar Karakurt'un başarılı performansı konuşuluyor.

Hollanda medyası: Voleybolcularımız rengarenk Ebrar Karakurt'un Türkiyesi karşısında şans bulamadı

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda beşte beş yapan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yıldız oyuncularından Ebrar Karakurt'un performansı Hollanda basınında konuşuluyor.

BBC Türkçe'nin Hollanda medyasından aktardığına göre, D Grubu'ndaki beşinci maçını da kazanarak namağlup grup lideri olan Türkiye'nin başarısında Ebrar Karakurt'un yanı sıra takım kaptanı Eda Erdem Dündar'ın payı da büyük.

Kamu yayıncısı NOS, "Avrupa Şampiyonası'nda voleybolcularımız rengarenk Karakurt'un Türkiye'si karşısında şans bulamadı" başlığıyla verdiği haberinde, Ebrar'dan övgüyle söz etti.

"Pembeye boyanmış kısa saçları, boynunda müthiş bir kurt dövmesi ve Avrupa voleybolunda nadiren görülen en iyi gülleleri ateşleyen bir sağ kolu var" cümleleriyle başlayan haberde, 1.95 boyundaki Ebrar Karakurt'un neredeyse tek başına Hollanda'yı dize getirdiği belirtildi.

Hollanda Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ilk yenilgisini Türkiye karşısında aldığına işaret eden NOS, Türkiye'nin antrenörü Giovanni Guidetti'nin 2015 ve 2016 yıllarında Hollanda'yı çalıştırdığını hatırlattı.