'Stranger Things'in final sezonu, 15 yıl aradan sonra ilk kez greve giden Hollywood yazarları nedeniyle ertelendi. Duffer Kardeşler, "Adil bir anlaşmaya yakında ulaşmayı umuyoruz ki hepimiz işe dönebilelim" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi
Hollywood’da grev devam ediyor: 'Stranger Things' final sezonu çekimleri ertelendi
Fotoğraf: AA

Hollywood’da sinema ve dizi sektöründe görevli binlerce senarist ve yazarın başlattığı grev devam ediyor.

Grevin etkilediği dizilerin arasına 'Stranger Things' de katıldı. Netflix'in popüler dizisi 'Stranger Things'in final sezonu, 15 yıl aradan sonra ilk kez greve giden Hollywood yazarları nedeniyle ertelendi. 

Sosyal medyadan açıklama yapan Duffer Kardeşler, grevde olduklarını belirterek, "Yazma, çekimler başladığında durmuyor. Olağanüstü kadromuz ve ekibimizle prodüksiyona başlamak için heyecanlı olsak da grev sırasında mümkün değil. Adil bir anlaşmaya yakında ulaşmayı umuyoruz ki hepimiz işe dönebilelim. O zamana kadar - tamam" sözlerine yer verdi.

1 Mayıs itibarıyla başlayan grev, 'Abbott Elementary', 'Big Mouth', 'Cobra Kai', 'Evil', 'Hacks', 'Loot', 'Yellowjackets', 'Night Court', 'Unstable', 'Power Book III: Raising Kanan' ve 'The Venery Of Samantha Bird' dizilerinin senaryo odalarını da etkiledi ve dizilerin hazırlıkları durdu.

***

NE OLMUŞTU?

Senaristlerin grev kararı, Disney ve Netflix’in de aralarında olduğu 350'den fazla yapım şirketinin temsilcisi Amerikan Sinema Filmleri Derneği (MPAA) ile yapılan ücretlerin ve kar paylaşımının artırılmasına ilişkin görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından geldi.

WGA, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, yapım şirketleri ile yaklaşık 6 haftadır süren müzakerelerin senaristlerin karşı karşıya olduğu krize çözüm sunamadığını bildirmişti.

Senaristler en son 2007 yılında greve gitmiş ve çalışanların 100 günlük iş bırakmaları yaklaşık 2 milyar dolar zarara yol açmıştı.

Yıllık dizi ve film üretiminde hızlı artışın yaşandığı son yıllarda senaristler, daha zor şartlar altında çalıştıklarını ve bunun karşılığında daha az ücret aldıklarını söylüyor.