Yandaş Yeni Şafak'ın gerici yazarı Yusuf Kaplan, nefret söylemleriyle yazdığı homofobik yazısında siyasi parti liderlerine Doğu Perinçek'i örnek gösterdi

Homofobide gerici Yeni Şafak yazarı ve Doğu Perinçek aynı yerde

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın homofobik açıklamalarının ardından başlayan tartışmada hükümete yakın gerici Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan bugün nefret söylemleriyle yazdığı yazısında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e övgüler düzdü.

"Doğu Perinçek’ten sonra diğer liderlerden de değerlerimizi ve milletin haysiyetini koruyacak açıklamalar bekliyoruz..." başlığıyla yazdığı yazıda Kaplan, tıpkı Perinçek gibi eşcinselliği "intihar ve cinayet" olarak tanımladı.

"Eşcinsellik, herhangi bir tercih meselesi değildir. Cinayettir. Nesli ifsad edecek, insan türünü yok edecek bir intihar! Bu intiharın önüne sadece İslâm geçebilecek durumda. Hıristiyanlık da, Budizm de, Konfüçyanizm de, Taoizm de, Hinduizm de teslim bayrağı çektiler!" diyen Kaplan, Perinçek’in sosyal medya hesabından yaptığı 7 maddelik açıklamasını da aynen alıntılayarak "Doğu Perinçek’ten sonra diğer parti liderlerinden de eşcinselliğe karşı inançlarımızı, değerlerimizi ve milletin haysiyetini koruyacak açıklamalar bekliyoruz..." ifadelerini kullandı.