Hong Kong'da bir petshopta bazı hamsterlerin koronavirüs testlerinin pozitif çıkması üzerine yaklaşık 2 bin hamsterin öldürüleceği açıklandı.

Hong Kong'da 2 bin hamster koronavirüs nedeniyle öldürülecek

Hong Kong'da bir çalışanın koronavirüsün Delta mutasyonu ile enfekte olduğu petshoptaki hayvanlara Covid-19 testi yapıldı. Dükkandaki 11 hamsterın Covid-19 testi pozitif çıktı. Bunun üzerine yetkililer önleyici tedbir kapsamında 34 farklı evcil hayvan dükkanı ve hayvan merkezindeki yaklaşık 2 bin hamsterin öldürülmesine karar verdi.

İHA'nın haberine göre dükkanın yaklaşık 150 müşterisi de karantinaya alınırken, diğer hamsterlerin takibi için yardım hattı kuruldu. Tarım, Balıkçılık ve Koruma Departmanı Direktörü Leung Siu-fai basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Evcil hayvan sahipleri, hayvanlara dokunduktan sonra ellerini yıkamak, yiyeceklerine veya diğer eşyalarına dokunmak, hayvanları öpmekten kaçınmak da dahil olmak üzere iyi hijyen önlemleri almalıdır" dedi. Leung, özellikle hamster sahiplerinin, hayvanlarını dışarı çıkarmaması gerektiğini kaydederken, itlaf edilmesine karar verilen hamsterlerın "insani bir şekilde" öldürüleceğini belirtti. Bölgede 22 Aralık'tan sonra hamster satın alanların, hayvanlarını itlaf edilmek üzere yetkililere teslim etmesi de istendi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine göre hayvanlar koronavirüsün yayılmasında önemli bir rol oynamıyor gibi görünüyor. Ancak Hong Konglu yetkililer, korona virüsün hayvanlardan insanlara bulaşma ihtimalini dışlamadıklarını belirtti. Yetkililer, koronavirüse yakalanan petshop çalışanının hamsterlardan enfekte olma ihtimalinin göz ardı edilemeyeceğini ifade etti.