Hong Kong'da, ABD'li ilaç devi Pfizer ile Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in ortaklaşa ürettiği koronavirüs aşısının kullanımı, aşı kapaklarının kusurlu olması gerekçesiyle durduruldu.

Hong Kong, Pfizer-BioNTech aşısının kullanımını durdurdu


Dünya genelinde birçok ülkede koronavirüse karşı aşı uygulamaları devam ederken, Hong Kong'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Hong Kong yönetimi tarafından yapılan açıklamada Pfizer-BioNTech tarafından üretilen koronavirüs aşılarının kullanımının, teslim edilen bir partideki aşı şişesi kapaklarının kusurlu olduğu gerekçesiyle askıya alındığı duyuruldu.

Konunun dağıtıcı firma Fosun Pharma, Pfizer ve BioNTech şirketleri tarafından araştırıldığı ifade edildi.

İHA'nın haberine göre Fosun Pharma ve BioNTech ise aşının güvenli olmadığına dair bir neden bulunmadığını belirterek aşılamanın "tedbir" amacıyla durdurulduğunu aktardı.

Hong Kong Sağlık Direktörü Constance Chan, kusurlu kapakların 210102 numaralı partilerde bulunduğunu, toplam 585 bin dozdan oluştuğunu açıkladı.

Hong Kong'da son 24 saatte 10 yeni koronavirüs vakasının tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 11 bin 420'ye yükseldi. Virüs nedeniyle 204 kişi ise hayatını kaybetti.