Jandarma, İhsan Hacımuratoğlu'nu anmak isteyen Hopalılara, 'İhsan'ımız devrimci mücadelemizde yaşayacak' pankartı nedeniyle müdahale etti. Anmaya katılan 3 yurttaş gözaltına alındı. İfade veren yurttaşların yarın savcılığa çıkarılacağı öğrenildi. SOL Parti Hopa İlçe Başkanı Tanju Gümüşkaya da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

Hopa'da İhsan Hacımuratoğlu anmasına jandarma müdahalesi: 3 gözaltı

HABER MERKEZİ

Trabzon’da ülkücüler tarafından 29 Ocak 1980 yılında, 21 yaşındayken katledilen Devrimci Yol'cu İhsan Hacımuratoğlu'nun Hopa Başoba Köyü'ndeki anmasına jandarma sert bir şekilde müdahale etti.

Hacımuratoğlu'nu mezarı başında anmak isteyen Hopa halkına, jandarma pankartı bahane ederek plastik mermilerle ve coplarla müdahale etti.

Müdahale sırasında yaralananların olduğu öğrenilirken, suç gerekçesi olarak gösterilen pankartta; "İhsan'ımız devrimci mücadelemizde yaşayacak! Hopa Halkı" yazdığı belirtildi.

Hopa halkı, jandarmanın müdahalesine rağmen anma gerçekleştirildi.

Jandarma müdahalesini anlatan SOL Parti Hopa İlçe Başkanı Tanju Gümüşkaya şunları söyledi:

Jandarma pankartı istedi, ‘Pankartla yürümeyeceksiniz’ dedi ama biz yürüdük. Anmayı yaptıktan sonra pankartı yine istedi. Biz pankartı vermeyince de arbede çıktı. Havaya silah sıktılar. Geri dönerken tekrar yolu kesmişlerdi, arama yaptılar. Kolluk kuvvetlerinin son 2 yıldır pankart takıntısı var. Pankartta yıldız yumruk kullandıkları için ‘terör örgüt’ü sayıyorlar. 2 yıldır anmadan sonra soruşturma açıyorlar.

ANMAYA KATILANLAR İFADEYE ÇAĞRILIYOR

21 yaşındayken katledilen Devrimci Yol'cu İhsan Hacımuratoğlu'nun Hopa Başoba Köyü'ndeki anmasına katılanların ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, jandarma anmaya katılan yaklaşık 10 kişiyi telefonla ifadeye çağırdı.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Devrimci Yol'cu İhsan Hacımuratoğlu'nun Hopa Başoba Köyü'ndeki anmasına katılanlar 3 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan yurttaşların "terör örgütü propogandası yapmak", "yasadışı pankart açmak", "gösteri ve yürüyüş kanuna mukavemet etmek" ve "görevli polis memuruna görevi yaptırmamak" suçlamalarından ifadeleri alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan 3 kişi yarın savcılığa çıkarılacak.

SOL Parti Hopa İlçe Başkanı Tanju Gümüşkaya da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.