Artvin Hopa'da Gürcistan plakalı bir TIR, kasasında 33 atla birlikte bir tamirciye gitmesinin ardından dükkan sahibi tarafından ihbar edildi ve durduruldu.

Hopa'da kasasında kaçak olarak 33 atı taşıyan TIR, bir yurttaşın ihbarı üzerine durduruldu

Artvin'in Hopa ilçesinde Gürcistan plakalı bir TIR kasasında kaçak olarak taşıdığı 33 at ile yakalandı.

Görgü tanıklarının aktardığına göre aracında kaçak olarak taşıdığı atlarla cumartesi günü elektrikçiye giden şoför aracını tamir ettirmek istedi. Araçtan gelen sesleri duyan dükkan sahibi yırtık olan brandadan içeri baktığında doğuran bir at ve ölü bir yavru gördü. Aracı tamir etmeyi reddeden dükkan sahibi polise haber verdi. Polis, bu olaydan 40 dakika sonra Hopa'da aracı durdurarak dolgu alanına götürdü.

Evrensel'den Ali Osman Ertaş'ın haberine göre yapılan ilk kontrollerde atların çoğunda mikro çip olmadığı tespit edildi. Konuya dair görüşü alınan uzmanlar, mikro çip bulunmayan atların taşınmasının yasak olduğunu, hamile atların belli aydan sonra taşınmasının, erkek ve dişi atların bir arada taşınmasının kanuna aykırı olduğunu ve gerekli diğer sağlık koşullarının sağlanmadığını belirtti.

Henüz kesinleşmese de yurttaşlar, bölgede daha önce de yaşanan benzer olayları hatırlatarak atların en az 4 ülke sınırını geçtikten sonra Kırgızistan'a et kesimi için götürüldüğü iddialarını dillendirdi. Artvin Baro Başkanı Ayla Varan, İlçe Emniyet Müdürü ve savcıyla görüştükten sonra basına bilgi vereceğini belirtti.

hopa-da-kasasinda-kacak-olarak-33-ati-tasiyan-tir-bir-yurttasin-ihbari-uzerine-durduruldu-916040-1.
Fotoğraf: Ali Osman Ertaş/ Evrensel