Hopa, kafes balıkçılığı toplantısına izin vermedi

Hayati Akbaş

Artvin’in Hopa ve Arhavi sınırları arasında Çamlıköy açığında kurulması planlanan 40 adet kafes balıkçılığı projesinin çevresel etki değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısı bölge halkının itirazları nedeniyle iptal edildi.


Fener Restaurant’ta yapılmaya çalışan toplantıda projeyi hayata geçirmek isteyen şirket yetkililerinin açıklamalarına tepki gösterdi. Tepkiler sonrası toplantının yapılamadığına dair tutanak tutuldu. Abu Su Ürünleri ve Turizm Ticaret Sanayi Ltd. Şti tarafından Çamlıköy sınırları içinde kıyıdan 3 kilometre açıkta Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan alınan ön izin ile yapılmaya çalışılan yapılması planlanan projenin maliyeti 9 milyon 550 bin TL. Yapılması planlanan 40 adet besi kafesinde yıllık 4 bin Türk somon balığı yetiştirilmesi planlanıyor.

Bu projenin bölgedeki balıkçılığa zarar vereceğini ve denizin kirleneceğini yurttaşlar, toplantıya engel oldu. Protesto sonrası toplantıya katılan Artvin Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de tutanak tutarak toplantının yapılamadığını tutanak altına aldı.