Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Hrant Dink katledilişinin 16'ncı yılında İzmir’de düzenlenen törenle anıldı.

Hrant Dink, katledilişinin 16'ncı yılında İzmir'de anıldı

BirGün EGE

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, katledilişinin 16'ncı yılında Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Hrant Dink için anma töreni düzenledi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen anma töreninde konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz, "Değerli dostlar, Hrant’ın sevgili arkadaşları, Hâlâ elem duyduğumuz, acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu cinayetin arkasındaki güçler ortaya çıkarılmadı, hâlâ karanlıkta kalan noktalar aydınlatılmadı. Hrantımız’ın katlini planlayanlarla, ölüm emrini verenlerle hesaplaşılmadı" dedi.

Yılmaz, "Cinayet sonrası ortaya çıkan belgelerden, emniyet ve istihbarat görevlilerinin bir cinayet hazırlığından haberdar oldukları, bu bilgileri ilgili makamlara iletmedikleri, Hrant’ın korunmadığı anlaşılmıştır. Başka cinayetlerden sonra telaffuz edilen, duvarın ortasındaki o tuğla Hrant Dink suikastinden sonra da hiçbir zaman çekilmedi. Yıkılmasından korkulan o duvar, toplumumuzun, bu ülkede yaşayan halkların aydınlığa kavuşmasını engelleyen, bizi karanlıkta yaşamaya mahkum eden duvardır. Hrant’ın öldürülmesi, Cavit Orhan Tütengil’den Abdi İpekçi’ye, Bahriye Üçok’dan Muammer Aksoy’a, Musa Anter’den Uğur Mumcu’ya dek uzanan, karanlıkta kalmış siyasi cinayetler zincirinin bir halkasıdır. Dostumuz, kardeşimiz Hrant Dink’i, yitirişimizin 16. yılında sevgi ve hiç bitmeyen bir özlemle anıyoruz" diye konuştu.