Hrant Dink, katledilişinin 13’üncü yılında Malataya'da doğduğu evin önünde anıldı. Yapılan açıklamada, "Hrant Dink söylemlerinden, kimliğinden, savaşa karşı barışı savunduğu için, hakkın savunucusu olduğu için öldürüldü" denildi

Hrant Dink Malatya'da anıldı

19 Ocak 2007 tarihinde Agos gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Hrant Dink, Malataya'da doğduğu evin önünde düzenlenen program ile anıldı. Anmaya sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

HAKKIN SAVUNUCUSU OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

Basın açıklamasını okuyan İnsan Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Gönül Öztürkoğlu, "Gazeteci, insan hakları savunucusu, derneğimizin üyesi ve sevgili dostumuz Hrant Dink 19 Ocak 2007 tarihinde katledildi. Hrant Dink söylemlerinden, kimliğinden, savaşa karşı barışı savunduğu için, hakkın savunucusu olduğu için öldürüldü. Hrant'a yapılan saldırı halkların eşitlik, kardeşlik ve bir arada yaşam taleplerine karşı yapılan saldırıdır" dedi.

GERÇEK SORUMLULAR HALA ORTAYA ÇIKARILMADI

Geçen 13 yıla rağmen gerçek sorumluların hala ortaya çıkarılmadığını dile getiren Öztürkoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Dink'in öldürülmesinin ardından geçen 13 yıla rağmen gerçek sorumlular hala ortaya çıkarılmamıştır. İstanbul'da devam eden davada zaman aşımı dolmaması için sadece tetikçi ve ona yardım eden birkaç kişi cezalandırılmış, ancak gerçek azmettiriciler ve sorumlular açığa çıkarılıp cezalandırılmamıştır. Sorumluların korunmasının nedeni bu konuda bağımsız, etkili ve kapsamalı bir soruşturmanın yürütülmemesi yani uygulanan cezasızlık politikasıdır."