"AGOS gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in, y

"AGOS gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in, yeni Ceza Yasası'nın 301. maddesine dayandırılarak suç sayılan yazısını, fikir özgürlüğü adına savunduğumuzu ve bu 'suç'a iştirak ettiğimizi açıklıyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğüne engel olduğu bu uygulamayla bir kez daha kanıtlanmış olan 301. maddenin acilen kaldırılmasını talep ediyoruz."

Hrant Dink'in mahkumiyet kararının bozulmasının onaylanmasına karşı, 301. maddenin kaldırılması talebiyle başlayan kampanyaya katılımlar devam ediyor. Birgün gazetesi ile hrantdinkedestek@birgun.net adresinde devam eden kampanyaya dün katılanların isimleri şöyle:

Zeynep Ceren Eren-master öğrencisi, Raşel Meseri-reklamcı, Mustafa Arısüt, Mazlum-Der Şanlıurfa Şube Başkanı, Dr. Mihri İnal Çakır, Caner Canerik-gazeteci, Eylem Dilan Polat, Nil Demirka-zık-Çocuk-Der Genel Başkanı, Emrullah Kandemir, Emrah Göker, Vangelis Kechriotis, öğretim görevlisi, Doç. Dr. Ayşe Berkman-ODTÜ Matematik bölümü, M. Ferda Balancar-TESEV-Araştırmacı, Erol Önderoğlu-gazeteci, Lale Bakırezer-reklamcı, Defne Gürsoy-gazeteci, Uğur Hüküm-gazeteci, Sinan Kara-gazeteci, Nivart Taşçı, Dilhan Sesigüzel-editör, Ceren Ünlü-gazeteci, Recep Özmetin-gıda mühendisi, Cafer Solgun-gazeteci-yazar-Munzur Aydın ve Sanatçılar Platformu Sözcüsü, Zafer Yörük, Londra Üniversitesi öğretim elemanı, Güler Yıldız-MASAP üyesi, Burçin Ünlü-Editör, Güven Trafik, Alper Akyüz-eğitmen, Evren Paydak-avukat, Kadir Cangızbay-Gazi Üniversitesi, Güven Boğa-Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı, Danende Alpar, Hilmi Etikan.