Hamit Kocabey’in istifasının ardından Hâkim ve Savcılar Kurulu'nda boşalan üyelik için çift maaş tartışmalarıyla gündeme gelen Havvanur Yurtsever seçildi.

HSK’nın yeni üyesi Havvanur Yurtsever oldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin avukatlığını yapmış Hamit Kocabey’in Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğinden istifa etmesinin ardından yeni üye seçimi yapıldı.

Kura sonucunda HSK üyeliğe daha önce çift maaş tartışmalarıyla gündeme gelen Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Havvanur Yurtsever seçildi.

AKP’den İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Meclis Üyeliği yapmış olan Havvanur Yurtsever, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcılığı'nın yanı sıra Emlak Konut GYO A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği yapıyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz geçtiğimiz temmuz ayında Çevre ve Şehircilik Bakan danışmanı Havvanur Yurtsever'in aynı zamanda Emlak Konut'un yönetiminde yer alarak çift maaş aldığını açıklamıştı.

HAVVANUR YURTSEVER KİMDİR?

1972 yılında Ankara'da doğan Yurtsever İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

2008- 2014 arasında AKP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı Yürütme Kurulu üyeliği, aynı tarihlerde ilçe SKM Hukuk İşleri Birim Başkanlığı görevlerinde bulundu. İBB’de AKP Meclis üyeliği yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un müşavirliğini ve bakanlığın hukuk işlerinden sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Havvanur Yurtsever'in Emlak Konut’tan maaş alması tartışmalara neden olmuştu.

MHP, ekim ayı ortasında HSK üyeliğinden istifa eden Kocabey’in yerine isim önerisinde bulunmadı. Kaynaklar mevcut aday adaylarının hiçbirinin MHP adayı olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

AKP bunun üzerine aday adayları arasından üyelik için düşündüğü ismi belirleyerek MHP’ye bilgi verdi. AKP’nin belirlediği bu ismin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Havvanur Yurtsever olduğu öne sürülmüştü.