Huawei Y9 Prime 2019: Düşük fiyat, yüksek performans

BURAK ABATAY

Akıllı telefon pazarında 2019 yılı bir hayli rekabete ve çekişmeye sahne oldu. Bu rekabetin içerisinde fiyat performans herhalde en belirleyici faktörlerden birisiydi. Düşmeyen döviz kuru ve üzerine eklenen vergiler telefon satın alımlarında da insanları düşündüren bir etkendi.

Tam da bu noktada Huawei piyasaya pek çok telefon sürdü. Bunlardan bir tanesi de Y9 Prime 2019 oldu. Orta segment denilebilecek bir telefon için üst düzey performans sunan Y9 Prime 2019, çeşitli teknoloji marketlerde 2000 TL ile 2600 TL arasında satın almak mümkün.

huawei-y9-prime-2019-dusuk-fiyat-ust-duzey-performans-661287-1.

6.59 inç, 2340 x 1080 çözünürlüğü ile TFT LCD (LTPS) ekranıyla bir hayli iyi bir görüntü kalitesi sunan telefon, Hisilicon Kirin 710F işlemciye sahip. Bu da oyun meraklılarını dahi tavlayabilecek bir performansı beraberinde getiriyor. EMUI 9.0 işletim sistemine sahip telefon, 4 GB + 128 GB hafızasıyla uzunca bir süre hafıza problemini de erteliyor. Hafızaya güvenip bir süre sonra duvara toslamak da mümkün.

Telefonun en dikkat çekici özelliği ise pil ömrünün gerçekten etkileyici olması. 4000 mAh pili ile bir günü aşan yoğun bir kullanımı vaat ediyor telefon. 3 aydan daha uzun süren bir kullanımda bu süre azalmadı. Çok defa ikinci günün akşamına doğru şarj aletine başvurabiliyorsunuz. Bu iyi bir şey.

Parmak izi sensörü, Ortam ışığı sensörü, Dijital pusula, Yerçekimi sensörü ve Jiroskop sensörü gibi teknik donanıma da sahip telefonun en büyük sorunu sanırım ön kamerası. Fazlasıyla randıman alabileceğiniz 16 MP ff ön kamera kendisini ekranın altında saklaması. Kullanım halinde yukarıya çıkan kamera, cepte bazı istenmeyen tozlarla karşı karşıya getirebiliyor sizi. Bunu nispeten bir dezavantaj olarak algılarsak, bu dezavantajı ön kameranın ekranda yer kaplamamasıyla yok edebiliriz. Tasarımı da olumlu kılan bu durum, ön kameranın nerede olduğunu merak eden arkadaşlarınızı da şaşırtacaktır.

Bir övgü de kesinlikle hoparlöre. Telefon alt kenarında bulunan hoparlör ızgarasından gelen ses gayet tatmin edici.