Batman Petrolspor'un şampiyonluk kutlamaları sebebiyle konser vermesi planlanan Hande Yener, HÜDAPAR, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Yeniden Refah Partisi tarafından hedef gösterildi. Partiler konserin 'müstehcenlik' sebebiyle iptal edilmesini istedi.

HÜDAPAR, Saadet, Yeniden Refah ve Gelecek partileri Hande Yener'i hedef gösterdi: Konser iptal edilsin

Batman Petrolspor'un 3'üncü Lig şampiyonu olarak 2'nci Lig'e yükselmesini kutlamak için yapılacak etkinliklerde Hande Yener'in vereceği konserin iptal edilmesi talebiyle Twitter'da kampanya başlatıldı.

Batman Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek konser öncesi Twitter'da başlatılan kampanyaya Hür Dava Partisi (HÜDAPAR), Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi de destek verdi. HÜDAPAR Batman İl Başkanı Davut Şahin Yener'i hedef göstererek konserin 'müstehcenlik içerdiğini, inançlarına ve geleneklerine aykırı olduğunu' iddia etti.

Davut Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Biz gençliğimizin maddi manevi güzelliğini, huzurunu ve mutluluğunu istiyor ve katkı sunmaya çalışıyoruz. Her iki dünyada zarar görecek hiç bir ortam ve durumda olmasını istemeyiz. Dolayısıyla müstehcenlik içermeyen etkinliklere tepki göstermedik."

'ÖRF VE ADETLERE UYGUN DEĞİL'

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mustafa Yıldız da Hande Yener konserinin yapılmasına karşı çıktı. Yıldız, “Petrolspor’un şampiyonluğunu kutlamak amacıyla düzenlemeyi planladığı Hande Yener konserinin iptal edilmesini istiyoruz. Bu tür konserler halkımızın örf ve adetlerine uygun değildir. Maalesef son zamanlarda belediyemiz olsun, hükümetimiz olsun konserler adı altında sırf gençliğimizi bataklığa sürüklüyorlar, tahribat için her türlü çirkinliği yapıyorlar. Siz buralara verdiğiniz parayı yetime, fakire, öğrenciye, çiftçiye verseniz daha iyi olmaz mı? Millet perişan, herkes açız diyor siz kalkıp konser veriyorsunuz. Başka bir şey bulamadınız mı? Bir de dindar bir nesil yetiştirmek istediğinizi söylüyorsunuz. Hangi dindar nesil?" diye konuştu.

'BATMAN'A ATEİST ŞARKICI GETİRİLDİ'

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaulhak Yamaç ise yaptığı açıklamada, Batman’da kayyım belediyesinden bu yana sürekli bir takım konsereler yapılıyor. Hem etkili kişiler hem de yetkililer nezdinde biz bu konserler hakkındaki görüşümüzü, tepkimizi dile getirdik. Ekonomik krizin çok derin olduğu, insanları etkilediği şu dönmede kalkıp da bu tür konserlere bu kadar bütçenin ayrılmasını biz doğru bulmuyoruz. Geçenlerde de bir sanatçı getirildi, Güney Koreli. Ateist bir sanatçı olduğu belirtildi. Batman gibi muhafazakâr bir şehirde bu tür sanatçıları getirip de biz Batman’ı rehabilite ediyoruz demeleri hiç inandırıcı gelmiyor" dedi.

Gelecek Partisi de konserin iptalini istedi. Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdulbaki Polat, “İlimizin kültürüyle bağdaşmayan pop sanatçısının tercih edilmiş olmasını kabullenmemiz mümkün değil.” ifadelerini kullandı.