Son yılların en önemli bilimkurgu serilerinden “Wool”un yazarı Hugh Howey’den yepyeni bir kıyamet sonrası romanı “Kum / Sand” 22 Mayıs'ta raflarda yerini alacak

Hugh Howey’in “Kum”u 22 Mayıs’ta Türkçe çevirisi ile raflarda

1975 doğumlu ABD’li bilimkurgu yazarı Hugh Howey, Türkiye'de ve tüm dünyada, sırasıyla seriye de adını veren ilk eseri Silo (Wool), Vardiya (Shift) ve Toz (Dust) olmak üzere üç kitaptan oluşan üçlemesiyle tanınıyor.

Financial Times’ın, “Kum, Hugh Howey'nin Wool serisinin başarısının tesadüf olmadığını gösteren nitelikli bir bilimkurgu-gerilim kitabı” diye tanımladığı “Kum”, İthaki Yayınları çevirisiyle ilk kez Türkiye’deki okurlarıyla buluşacak. Kitap, 22 Mayıs’ta raflardaki yerini alacak.

Wool serisinden bağımsız, yeni bir evrende geçen 344 sayfalık Kum romanını Cihan Karamancı çevirdi.

Okuyucuların merakla beklediği kitapta, kum, kanunsuzluğu, göz ardı edilmişliği, kendi başınalığı keşfe çıkan soluksuz bir macera olarak tanımlanıyor.

Tanıtım bülteninde ise, “Kimse bizim için gelmeyecek. Kimse bizi kurtarmayacak. Bu, bizim hayatımız. Eski dünya kumların altında kaldı. Hareket eden, yer değiştiren, çöken kumların üstündeki vahşi yenidünyaysa eskisinden daha zalim. Dinmeyen rüzgârların ve korkunç kumların yaşamı kontrol ettiği kasabalarında dört kardeş, anne ve babalarının onları terk etmesinden sonra tek başlarına. Böyle bir dünyanın en saygı duyulan mesleği ise babalarının da yaptığı 'kum dalgıçlığı'" ifadeleri yer alıyor.