Hukuk ayaklar altında

Her perşembe günü tutulan Adalet Nöbeti’nin 71’incisi Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde gerçekleştirildi.Nöbete katılan avukatlar, adliye önünde yapılan basın açıklamasında son günlerde yaşanan antidemokratik uygulamalara dikkat çekti.

Eylemde, tahliye edildikten sekiz saat sonra tekrar tutuklanan Avukat Selçuk Kozağaçlı’nın Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mesaj okundu. Kozağaçlı’nın mesajında, “Tüm baroları, avukat örgütlerini birlikte mücadeleye çağırıyorum” ifadesini kullandı. Ardından konuşan Avukat Rengin Ergül, “Biz işkence eden polislerin de peşini bırakmayacağız, işçilerin ölümüne sebep olan patronların da peşini bırakmayacağız” derken Ercan Karakaş ise avukatlarının tutuklanmasına değindi. Karakaş, mahkemenin kararını “Hukukun ayaklar altına alınması” olarak niteledi.

Ankara’da engel
Öte yandan Ankara Barosu’ndan avukatlar, ÇHD’li ve HHB’li avukatlar hakkında tutuklama kararı verilmesine Ankara Adliyesi’nin önünde tepki gösterdi. Ancak polis, avukatların basın açıklamasını engelledi. Yaşananların ardından avukatlar, tutuklama kararına ilişkin itiraz dilekçelerini vermek üzere adliyeye girdi.