Bir hukuk bürosunda gönüllü olarak staj yapan Arzu Sena Topuz'a cinsel tacizde bulunmakla suçlanan ve 10 yıla kadar hapsi istenen avukat S.K cuma günü hakim karşısına çıkacak.

Hukuk bürosunda stajyere cinsel tacizde bulunan avukat hakim karşısına çıkacak

HABER MERKEZİ

Yanında gönüllü olarak staj yaptığı avukat S.K.’nin cinsel saldırısına maruz bırakılan Arzu Sena Topuz, 28 Mayıs Cuma günü saat 10.05’te İstanbul Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava için dayanışma çağrısı yaptı. Topuz, "Bu haklı mücadelemde desteğinize ihtiyacım var" dedi.

İstanbul Ataşehir’de 23 Ekim 2020 tarihinde bir hukuk bürosunda gönüllü olarak staj yapan Arzu Sena Topuz'a cinsel tacizde bulunmakla suçlanan ve 10 yıla kadar hapsi istenen avukat S.K cuma günü hakim karşısına çıkacak.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Topuz'un stajyer avukat olarak yanında çalıştığı avukat S.K. tarafından odasına çağrılarak cinsel saldırıya maruz bırakıldığı suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

İddianamede, müşteki Topuz'un ifadesine yer verildi.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 4’üncü sınıf öğrencisi olan müşteki, avukat S.K.’ye ait hukuk bürosunda gönüllü staja başladığını, 23 Ekim 2020 tarihinde şüphelinin ofiste çalışan 2 stajyer avukatı adliyeye, sekreterini de para çekmesi için bankaya gönderdiğini, ofiste sadece şüpheli ile kendisinin olduğunu anlattı. Şüphelinin kendisini odasına çağırıp bilgisayardan işlem yapmasını söylediğini, bu sırada şüphelinin ayağı kalkıp yanına yaklaşarak elini beline attığını hissettiğini, o sırada irkilip kendisini geri çektiğini, daha sonra arkasından yaklaşıp vücuduna temas ettiğini söyledi.

SEKRETERİ DE CİNSEL TACİZE UĞRADIĞINI SÖYLEDİ

Asansörle aşağı indiğinden şüphelinin sekreteri S.S. ile karşılaştığını söyleyen müşteki, kafede oturduklarını, S.S.’nin kendisine ilk işe girdiğinde avukatın kendisine de arkadan yaklaşarak öpmeye çalıştığını, şikayetçi olduğu takdirde kendisine tanıklık yapabileceğini söylediğini anlattı.

‘KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ KAYBETTİ’ İDDİASI

Olay gününe ilişkin kamera görüntülerinin hard disk bozuk olduğu gerekçesiyle yenisiyle değiştirilmesi nedeniyle elde edilemediği, hard disk değişiminin aynı gün yapıldığı, olay günü hard disk değişim işlemlerinin kamera görüntülerine yansıdığı aktarıldı.

Şüphelinin olay günü akşam saatlerinde güvenlik sistemleri çalışanını ofisine çağırdığı, her ne kadar ifadesinde delil olması amacıyla kayıtları almak istediği için bunu yaptığını beyan etmişse de, aleyhine olacak şekilde hard disk değişim işlemlerinin yapılması dikkate alındığında şüphelinin suçtan kurtulmaya yönelik ifadesine itibar edilemeyeceği anlatıldı.

Müşteki A.S.T.’nin olay örgüsü ekseninde anlatımı ile tanık beyanlarının birbirleriyle uyumlu olduğunun vurgulandı.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, sanık S.K.’nin “cinsel saldırı” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianame, gönderildiği Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.