Hukukçu ve sanatçılardan İntizar'a destek, Ceceli'ye tepki

Hukukçu ve sanaçılar, şarkıcı İntizar ile Mustafa Ceceli'nin boşandığı eşi Sinem Gedik'in arasındaki ilişkinin velayet davasına konu edilmesi ve bunu "Yılın skandalı sonunda patladı" başlığıyla haberleştiren Hürriyet gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu'natepki gösterdi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, Ceceli'nin eski eşinin evine kamera koyma cesaretini toplumun homofobikliğinden aldığını belirterk, "Onur yürüyüşüne karşı olan kafayla aynı kafa bu" dedi.

T24'ün haberine göre, Akademisyen ve belgesel sinemacı Can Candan, iki kadının ilişki içinde olmasının suç ya da ahlaksızlık olmadığını ifade ederken köşe yazarı Ayşe Özyılmaz ise Semercioğlu'nun yazısı için "skandal" ifadesini kullandı. Özyılmaz "Avrupa Amerika’da dava üstüne dava açılır bu yazıya" dedi.

Twitter'da İntizar ve Gedik'e destek, Cecelli ile Semercioğlu'na tepki paylaşımlarının bazıları şöyle:

Kerem Altınparmak: Adam eski karısının sevgilisinin evine kamera koyma cesaretini nereden alıyor? Toplumun homofobikliğinden! Hetero olsalar buna cesaret edemezdi, eşcinsel oldukları için en aşağılık muamelenin bile meşru olduğunu düşünüyor. Onur yürüyüşüne karşı olan kafayla aynı kafa bu!

Can Candan: İki kadının ilişki içinde olması suç ya da ahlaksızlık değildir. Bir çocuğun biseksüel ya da lezbiyen bir annesinin olması sağlıksız bir durum değildir. Velayet/nafaka hakkını etkilemez. Özel hayatın mahremiyetinin ihlali suçtur.

Füsun Demirel: İntizar dinleyerek destek verilebilir. Ne yalnızsın ne de yalniş.

Ayşe Özyılmaz: Cengiz Semercioğlu’nun bugünkü Mustafa Ceceli’nin eski karısı üzerine yazdığı yazı skandaldır. Avrupa Amerika’da dava üstüne dava açılır bu yazıya. Karılarını rezil şekilde aldatan adamlar ahlaklı ama bu kadın ahlaksız öyle mi?

Cem Adriyan: İntizar “seni seviyoruz ve yanındayız” ve tüm iki yüzlülüklerin karşısındayız.

Hazal Kaya: İntizar‘ın açıklamasını okuduğumdan beri içim daralıyor. Konuyla ilgili yazılanları okudukça çığlık atasım geliyor! Emin olun yalnız değilsiniz,çok seviliyorsunuz ve lütfen korkmayın

Melda Onur: İntizar "İnsanların bedenleri, ruhları, mahremiyetlerine dil uzatılması ahlaksızlık, namuzsuzluk, edepsizlik ve bel altı vurmaktır” demiş, iyi demiş.

Tuğba Özerk: İnsanları hayat tercihlerinden dolayı aşağılamak rencide etmek bizim kitabımızda yazmaz,yazanlarla da işimiz olmaz...Her insanın bir rengi vardır ve renkler, zevkler, tercihler asla tartışılamaz

PuCCa: Kadına saldırsınlar diye yazılmış, Ceceli aklansın. Videoları da servis etmişler, intihar etsin istiyorlar herhalde. Umarim Sinem bu süreci kimseyi kafaya takmadan geçirir.

Behzat Uygur : Sanatçısını cinsel tercihini sebep göstererek kovan Pollproduction 'ın hiç bir klip çalışmasını gerçekleştirmeyeceğimi, İntizar'ın ilk klibini de kendisine hediye edeceğimi herkes bilsin!

Melis Alphan: 3-5 kişi dışında sanatçılardan veya onların haberini yapan tayfadan Mustafa Ceceli rezaleti konusunda ses çıkmadı. Ayıp doğrusu. Bir gün böylesine bir hak ihlaline uğrarlarsa onlar için de ses çıkaran olmaz, anlarlar.

Betül Özdemir‏: Karısını aldatan adam suçlu değil de eşcinsel ilişki yaşayan kadın suçlu öyle mi? Zihniyetiniz batsın.

Tuğba Atak: Parayı ve şöhreti bulunca karısını sosyetik kadınla aldatan, utanmadan çocuğunun annesinin yatak odasını dikizleyen Mustafa Ceceli’den ahlak dersi alacak kadar düşük kimse yoktur sanırım. Homofobik ekonomik şiddete o şirketteki herkes tepki göstermeli.

Ne olmuştu?

Şarkıcı Mustafa Ceceli, 1.5 yıl önce boşandığı eşine karşı açtığı velayet davasının dosyasına Sinem Gedik ile İntizar'ın izinsiz bir şekilde elde edilen ve evlerinde çekilmiş görüntülerini eklemiş; dava dosyasına girmesinin ardından bu görüntülerin büyük bir kısmı basına sızmıştı.

İzinsiz ve yasadışı şekilde elde edilen görüntülerin basına sızmasının ardından İntizar'ın birlikte çalıştığı Poll Production haberleri 'şaşkınlık ve üzüntüyle okuduklarını' belirterek şarkıcıyla hiçbir bağları kalmadığını açıklamıştı. Şirketin sahibi Polat Yağcı, gelen tepkilerin ardından ise şu açıklamayı yapmıştı:

"Sanatçımız İntizar'la yollarımızı ayırma sebebimiz kişisel tercihleri ya da özel hayatı değildir. Şirket ilkelerimiz kişisel tercihlrinden uzak, dürüstlük ve güven üzerine kurulmuştur. Mustafa Ceceli'nin boşanma sürecinden itibaren gündeme gelen bu konuda sanatçımız İntizar defaatle bizleri yanlış yönlendirmiş ve sanatçı/yapımcı şirket arasında zaruri olan dürüstlüğün korunması ilkesini temelinden sarsmıştır. Bu sebeple profesyonel ilişkimiz sonlandırılmıştır."

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu ise İntizar ile Gedik'in görüntülerinin yasa dışı ve izinsiz bir şekilde sızdırılması, öncesinde de velayet davasına konu edilmesinin ardından "Yılın skandalı sonunda patladı" yorumunda bulunmuştu.