Hukuksuz belediye inşaatına mahkeme kararları asıldı

HABER MERKEZİ

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), mahkeme kararına rağmen Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını sürdürdüğü alanlara giderek mahkeme kararını şantiyelere astı.

ORÇEV’in, belediyenin rıhtım ile Melet Irmağı arasındaki kıyı düzenleme ve deniz dolgu projesinin iptali için açtığı davada, Ordu 1. İdare Mahkemesi tarafından ÇED iptal kararından sonra Ordu 2. İdare Mahkemesi kararıyla Melet Irmağı’nın doğu tarafına yapılmak istenen balıkçı barınağı hakkında iptal kararı verilmişti. ORÇEV, mahkeme kararına rağmen Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını sürdürmesi üzerine alana giderek mahkeme kararını şantiyelere astı.

Çalışma alanlarında parti, sendika, dernek temsilcileriyle birlikte basın açıklaması yapıldı. Polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Şantiyelere mahkeme kararını astıktan sonra ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül basın açıklaması yaptı. Gönül, basın açıklamasında ““Cumhuriyet Başsavcılığına iki kez suç duyurusu yaptık. Ordu Büyükşehir Belediyesine ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne de mahkeme kararı nedeniyle çalışmaların durdurulmasını istedik. Ancak çalışmalar durmadı. Yasal ve hukuksal görevlerimizi yaptık. Sıra Anayasanın bizlere verdiği ödevimizi yapmaya geldi. Fiili ve meşru mücadele hakkımızı kullanıyoruz” dedi.

YENİ MADEN SAHALARI

Ordu'da il genelindeki 4 bölgede maden aranması için ihale ilanlarına ORÇEV üyeleri tepli gösterdi. ORÇEV açıklamasında “Türkiye genelinde 744 maden sahası ilan edilmişti. Bunlardan 11 adeti Ordu’daydı. Şimdi parça parça maden arama için ihaleye çıkarılıyor. Ulubey, Korgan ve Altınordu ilçelerimizde 4 alan ihaleye çıkarılacak. İhalenin iptali gerekiyor. Ordu’nun her tarafı maden sahasına çevrildi. HES’ler, taş ocakları, deniz dolgusu, maden sahaları derken yaşanmaz bir il haline getiriliyoruz” denildi.