İsmail Tarman Ortaokulu’nun mahkeme tarafından iki defa iptal kararı verilmesine rağmen imam hatipe dönüştürülüyor olmasına karşın tepkiler sürüyor. Veliler ve mahalleli ellerinde ‘İsmail Tarman Ortaokulu’ yazan tabela ile okul önüne gelerek bir kez daha “Yılmayacağız” açıklamasında bulundu.

Hukuksuz indirilen tabela mücadele ile asılacak

YAREN ÇOLAK

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatip ortaokuluna dönüştürmesine ilişkin veliler ve mahallenin tepkisi sürüyor.

İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi işlemi mahkeme tarafından iki defa iptal edildi. Ancak 2016 ve 2019 tarihli kararların halen uygulanmadığını ve hukukun tanınmadığını belirten yurttaşlar, bugün okulun önünde basın açıklaması yaptı. Ellerinde İsmail Tarman Ortaokulu tabelası ile okulun önüne gelen veliler ve mahalleli, tabela asılana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Mücadelelerinin yaklaşık beş buçuk yıldır ve tam bin 920 gündür devam ettiğinin altını çizen öğrenci velisi Uğur Şahin, “Mahkemeler imam–hatip ortaokuluna dönüştürme işlemini iptal etmişlerdir. Valiliğin 17.06.2016 İsmail Tarman Ortaokulu’nu imam hatibe dönüştürme işlemi mahkemece iptal edilmiş, karar kesinleşmiştir. Mahkeme kararı uygulanmamış, İsmail Tarman Ortaokulu öğretime açılmamış, öğrenci kaydı yapılmamıştır. İsmail Tarman Ortaokulu öğretime açılmak zorundadır” dedi.

EMRİ KİM VERDİ?

Okulun kapatılmasına ilişkin hiçbir karar bulunamadığına dikkat çeken öğrenci velisi Ümit Aslan da “İsmail Tarman Ortaokulu’nun açılmamasına yönelik bir emir var mıdır, varsa neden gösterilmemektedir, varsa kim tarafından imzalanmıştır?” diye sordu.

Bölgedeki ortaokul ihtiyacına vurgu yapan öğrenci velisi Bengü Bozkurt ise şu ifadeleri kullandı: “Pandemide sınıf mevcutlarını daha az tutmak gerekirken normal okullar 45 kişilik mevcutla ders yapmak zorunda bırakılmaktadır; imam hatip ortaokullarının boş olduğu toplumun gözünden kaçırılmak istenmektedir. İsmail Tarman Ortaokulu’nun bulunduğu ve öğrenci aldığı Beşiktaş, Kağıthane ve Sarıyer bölgesinde normal ortaokullarda sınıfların mevcudu önceden 30-36 öğrenci iken 45 öğrenciye çıkmıştır. Çocuklarımız sağlıksız ortamda, kalabalık sınıflarda kalmasın.”

MÜCADELE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN

Çocukları için mücadele ettiklerini söyleyen öğrenci velisi Battal Gülmez, “Biz yılmayacağız, 1920 gündür dayanışmayla yürüttüğümüz mücadelemiz, çocuklarımız içindir. İdareye bir kez daha hukuku uygulama çağrısı yapıyoruz. Mahkeme kararlarının uygulandığı güne kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.