Hukuksuzluklara karşı ses yükselteceğiz

Hüseyin ŞİMŞEK

CHP Parti Meclisi (PM) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki mahkûmiyet kararı, İstanbul Maltepe Mitingi, seçim güvenliği ve sığınmacılar gündemi ile toplandı. Toplantıya, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık etti. Kılıçdaroğlu’nun Cumartesi günü Maltepe’de gerçekleştirilecek ve “Adalet” talebinin öne çıkarılacağı mitinge katılımın artırılması konusunda talimat verdiği, SADAT'ın önüne gidişinin adil seçim için önemine değindiği ve sığınmacıların ülkede kalışına kapıları kapatan değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, PM toplantısında Kaftancıoğlu hakkındaki karara değinen Kılıçdaroğlu, Cumartesi günü Maltepe’de gerçekleştirilecek mitinge geniş katılımın büyük öneme sahip olduğuna dikkati çekti. 81 ilden adaletsizliklere uğrayan tüm kesimlerin ve "dostlarının" mitingde yer almasının sağlanmasını isteyen Kılıçdaroğlu, PM'ye sahada aktif çalışma talimatını verdi.

SADAT’IN MUTLAKA DURDURULMASI ŞART

SADAT Genel Merkezi önüne gidişi hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu’nun, bu kuruluşun çok sayıda "şaibeli" işe imza attığı iddialarını anımsattı. Bu kuruluşun, güvenli seçimin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu ve SADAT’ın durdurulmasının seçimleri daha sağlıklı bir ortama taşıyacağını söylediği öğrenildi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, sığınmacılar konusunda da değerlendirmelerde bulunduğu bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun, sığınmacıların tamamının geri gönderileceğini ifade ederek, “Eğer kendi ülkelerinde geri dönüş için şartlar sağlanırsa zaten kendileri de dönmek isteyecekler. ‘Bir kısmı döner, bir kısmı kalır’ diye bir durum söz konusu olamaz. Tamamı geri dönecek. Zaten şartlar oluştuğunda hiçbiri burada asgari ücret kazanarak yaşamak istemeyecektir. Partimizin bu konuda fikri nettir. İlk dile getiren de biziz. Sığınmacılar, gerekli şartların sağlanmasının ardından ülkemizden ayrılacaklar” dediği öğrenildi.

YIKIMIN SORUMLUSU ERDOĞAN

CHP PM toplantısında kaleme alınan Sonuç Bildirgesi’nde de Kılıçdaroğlu’nun demeçlerine yakın mesajlar öne çıktı. Saray yönetiminin tüm ülkeyi karanlık bir döneme sürüklediği kaydedilen bildirgede, “Demokrasinin askıya alınmasından, yaşanan ağır ekonomik buhrana, liyakatin terk edildiği devlet yönetiminden, düzensiz göçe, eğitimden, dış politikaya kadar bir sorunlar yumağı ile karşı karşıyayız. Bu sorunların nedeni Erdoğan’dır.” denildi.

21 Mayıs Maltepe Mitingi’nin büyük öneme sahip olduğu bildirilen bildirgede, şu ifadelere yer verildi:

“Partimizin üstlendiği tarihsel görev ve sorumluluğun bilincindeyiz. 84 milyon yurttaşımıza bir kez daha söz veriyoruz. Adaleti, eşitliği, özgürlüğü, huzuru ve barışı Türkiye’ye getireceğiz. Milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Bu sesi büyütmek için 21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da, saat 18’de Maltepe Meydanı’nda yapacağımız ‘Milletin Sesi’ mitingimizde, milletimizle bir kez daha buluşuyoruz. Tek adam rejiminin mağdur ettiği, hakkı hukuku yok sayılan tüm vatandaşlarımızı, yaşamları ve hakları için mücadele veren kadınları, bu acımasız torpil düzeniyle geleceği çalınan bütün gençleri, asgari ücrete ve güvencesizliğe mahkum edilen emekçileri, işsizliğe mahkum edilenleri, emeklilikte yaşa takılanları, hakları verilmeyen tüm emeklilerimizi, yasal hakkı bütçeden ödenmeyen çiftçilerimizi, borca batırılmış olan esnafımızı ve üreticimizi, saray mamulü hayat pahalılığının ezdiği tüm halkımızı İstanbul’da yapacağımız ‘Milletin Sesi’ mitingimizde buluşmaya çağırıyoruz."