Hukukta bir ilk: Kedisini işkenceyle öldüren Aksoy'a hapis cezası!

Eskişehir'de kendi kedisini işkenceyle öldürüp görüntülerini sosyal medyada paylaşan Can Aksoy, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hayvanlara işkence suçuyla ilk kez bir insana hapis cezası veriliyor. Avukatlar, kararın örnek teşkil edeceğini ifade ediyor.

Can Aksoy, sahiplendiği kediyi 9 Şubat 2014'te bıçaklayarak işkence etmişti. Hayvanın can çekişirkenki görüntülerini sosyal medyada paylaşan Aksoy, memleketi Bartın'da gözaltına alınmıştı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Aksoy hakkında dava açılmıştı.

Eskişehir 4. Asliye Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuksuz sanık Can Aksoy, ailesi, hayvanseverler ve avukatlar katıldı. Suçunu kabul eden Aksoy, "Pişmanım ama sürekli hayvan öldüren bir insan değilim. Evimde de hala kedi ve köpek besliyorum. Kötü bir insan olsam hala hayvan beslemem. Psikolojim bozuk değildir. Vereceğiniz cezanın ertelenmesini talep ediyorum" dedi. Avukatlar ve hayvanseverler Aksoy'un cezalandırılması talebinde bulundu.

Hakim Orhan Küçükfidancı tarafından verilen kararda Aksoy, 'haklı bir neden olmaksızın sahipli bir hayvanı öldürme' suçuyla 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Küçükfidancı davanın ardından, "En üst hadden vicdanıma dayanarak ceza verdim" dedi.

İşkenceyle kedi öldüren üniversiteli: 'Zararı karşılamak isterim'

Eskişehir'deki 'kedi' davasında hakimden skandal istek: Kedinin fiyatı belirlensin