Yandaş medya yeni yıl zamlarını yine görmezden geldi. Bazı gazeteler ‘zam yapıldı’ dememek için ‘yeni tarife’ gibi ifadelere sığındı. Yandaşın hali tepki çekti.

Hükümeti korumak için bin bir çaba harcadılar

HABER MERKEZİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesaplarından geride bıraktığımız yılda hükümetin yaptıklarını paylaşırken yurttaşlar elektrikten doğalgaza, gıdadan elektronik eşyaya kadar yeni yıla üst üste gelen zamlarla girdi. Hükümete toz kondurmak istemeyen havuz medyası ise zamları ya görmezden geldi ya da ‘zam yapıldı’ dememek için gülünç duruma düştü.


İktidara yakınlığıyla bilinen Aydınlık gazetesi zammı manşetten "Devlet indiriyor şirketler bindiriyor" başlığıyla okuyucusuna sundu. Haberde hükümeti aklamaya çalışan gazete özel dağıtım şirketlerini eleştirdi ve 'kamulaştırma' yapılması gerektiği belirtildi.

Sabah gazetesi ise elektrik ve doğalgaz zammını ilk sayfasında hiç görmedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir AKP’liye yaptığı ziyareti manşete taşıdı. Türkiye gazetesi, zamları "Faturanın yarısı yine devletten" manşetiyle gördü. Haberde zam oranları bir cümlede verilirken, "Geçen yıl gaz faturasının yüzde 75'ini, elektriğin de yarısını devlet karşıladı. Bu sene destek oranı yüzde 25-50 olacak" denildi.

Skandal haberlere imza atan Takvim gazetesi de ilk sayfasında hiçbir zam haberine yer vermedi. Manşette, dün yaşanan bir trafik kazası haberi yer aldı. Yeni Şafak gazetesi zamları "Elektrik ve gaza zam" başlığıyla ilk sayfada köşede birkaç sütunda gördü.

HÜRRİYET YENİ TARİFE DİYEBİLDİ

En çarpıcı haberlerden birine Hürriyet gazetesi imza attı. Hürriyet, yeni yıl zamlarını "Elektrikte yeni tarife" başlığıyla ilk sayfasına taşıdı. Haberde zam oranları haberin sonunda verilirken, 150 kilovat sınırına dikkat çekildi ve Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in demecine yer verildi.

Her haberinde skandallara imza atan, hedef gösteren çıkışlarıyla bilinen Yeni Akit de elektrik, doğalgaz ve vergi zamlarını ilk sayfada görmezken, taksimetre açılış ücretlerindeki zammı "İmamoğlu'nun zamları devreye girdi" başlığıyla sundu. Milliyet gazetesi ise zammı "Yeni elektrik tarifeleri yürürlüğe girdi" başlığıyla gördü ve ilk sayfada küçük bir alandan okuyucuya sundu.