Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Libya mutabakatı ile ilgili açıklamalarda bulundu

Hulusi Akar'dan Libya mutabakatı açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Libya mutabakatı ile ilgili olarak, "Bu hiçbir şekilde diğer ülkelere karşı bir tehdit, diğer ülkelerin hakkına, hukukuna taciz değildir" dedi.

Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Hava Kuvvetleri Karargahı'nda gerçekleştirilen, "2018-2019 Uçuş Eğitim Yılı Uçuş ve Yer Emniyet, Harekat–Eğitim ve Lojistik Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının yurt içinde ve sınır ötesinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyerek, "TSK'nin etkinliği, caydırıcılığı, saygınlığı her geçen gün daha da artmaktadır" diye konuştu.

ABD VE RUSYA'YA ÇAĞRI

ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatları da hatırlatan Akar, "Biz bu mutabakatlara tamamen sadık bir şekilde yapmamız gerekenleri eksiksiz, yerinde ve zamanında yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Aynı şekilde ABD'li müttefiklerimizin de Rus dostlarımızın da bu konuda aldıkları sorumlulukları eksiksiz yerine getirmelerini kendilerinden bekliyoruz" dedi.

Toplantının sonunda, yıl boyunca yapılan denetlemelerde başarılı olan birlik ve komutanlıklara ödül verildi.

AA