Gara operasyonuna yapılan eleştirilere yanıt veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonun başarılı olduğunu savunarak, “Buradaki faaliyet oradaki silahlı kuvvetlerimizin personeli verilen görevleri başarılı bir şekilde yerine getirdiler. Hava kuvvetleri, kara kuvvetleri, özel kuvvetler gerekli görevleri yaptılar” değerlendirmesinde bulundu.

Hulusi Akar Gara operasyonuna gelen eleştirilere yanıt verdi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gara operasyonuna yapılan eleştiriler için "Buradaki faaliyet oradaki silahlı kuvvetlerimizin personeli verilen görevleri başarılı bir şekilde yerine getirdiler. Hava kuvvetleri, kara kuvvetleri, özel kuvvetler gerekli görevleri yaptılar. Burada asıl görülmesi gereken husus, işin özü PKK’nın alçak yüzü” dedi.

ANKA’da yer alan habere göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM'de parlamento muhabirlerinin sorularına yanıt verdi. Hulusi Akar, Gara operasyonu için “başarılı” dedi.

Akar, eleştirilere ilişkin şunları söyledi:

"Herkesin görmesi gereken bir hadise burada PKK'nın alçak yüzü. PKK, büyük bir gaddarlıkla, alçaklıkla masum 13 insanımızı, kardeşimizi, evladımızı şehit etti. Bunun bir kere görülmesi lazım. PKK'nın bu hain yüzü görülmeden olayları başka yerlere taşımak, götürmek gerçekten tartışmayı çok yanlış yerlere götürür.

‘GEREKLİ GÖREVLER YAPILDI’

Buradaki faaliyet oradaki silahlı kuvvetlerimizin personeli verilen görevleri başarılı bir şekilde yerine getirdiler. Hava kuvvetleri, kara kuvvetleri, özel kuvvetler gerekli görevleri yaptılar. Burada asıl görülmesi gereken husus, işin özü PKK’nın alçak yüzü. PKK kaçacak delik kalmadığını, büyük bir panik içinde olduğunu, özellikle sözde PKK’nın başlarının bunu çok iyi anladığını, iki gece aynı yerde yatmadığını hepimiz biliyoruz, görüyoruz. Bu mücadele devam edecek; en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bizler, Türk Silahlı Kuvvetleri azimle kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. İnşallah asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız."