Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "S-400 savunma sistemi, tehdit ve tehlikeye karşı ihtiyaç duyulduğunda kullanılır. Türkiye'ye karşı bir taarruz niyeti yoksa kimseye zararı yok" dedi.

Hulusi Akar: S-400’ler ihtiyaç duyulduğunda kullanılır

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili "Bu savunma sistemi tehdit ve tehlikeye karşı ihtiyaç duyulduğunda kullanılır. Türkiye'ye karşı bir taarruz niyeti yoksa kimseye zararı yok" dedi.

Akar ayrıca, S-400’lerin satın alınması üzerinden Türkiye’ye kısıtlamalar getirilmesinin ‘müttefiklik ruhuna uygun olmadığını’ söyledi. "ABD çözüm için yazdığımız mektuba yanıt vermeli" ifadelerini kullanan Akar, "S-400 meselesi üzerinden ülkemize F-35 başta olmak üzere birtakım kısıtlamalar uygulanması müttefiklik ruhuna uygun değil" şeklinde konuştu.

AA’nın aktardığına göre, Kayseri Orduevi'nde Milli Eğitim Bakanlığı'nın kampanyası kapsamında Milli Savunma Bakanlığı'nca temin edilen tabletlerin şehit ve gazi ailelerinin çocuklarına dağıtımı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400 gerilimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

YUNANİSTAN’LA YAŞANAN GERİLİM

Akar, Çeşme’de 'Yunanistan F-16’larının Türkiye gemisini tacizi' ile ilgili de "Gerekli cevap verildi. Bu tutumun iyi komşuluk ilişkilerine uygun olmadığını bir kere daha ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.