Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK'nın komuta kademesi, ABD ile kurulacak Müşterek Harekat Merkezi'ne ilişkin inceleme yapmak üzere Urfa'ya gitti.

Hulusi Akar ve TSK'nin komuta kademesi Urfa'da

AKP'nin ABD'yle anlaşmaya vardığı "Müşterek Harekat Merkezi" adı altında sınırda kurulacak bölge için hareketlilik sürüyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK'nin komuta kademesi incelemelerde bulunmak için Urfa'ya gitti.

Akar ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ı, GAP Havalimanı'nda Vali Abdullah Erin, 2. Ordu Komutan Vekili Korgeneral Sinan Yayla ve diğer yetkililer karşıladı.

Urfa'nın Akçakale ilçesinde kurulması hazırlanan koordinasyon bölgesinde inceleme ve denetlemelerin yapılacağı aktarıldı.

Türkiye'ye gelen Amerikalı heyetin başındaki isim, Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen Twitty, dün Urfa'ya gitmişti. Heyet, daha önce bölgeye giden 6 kişilik Amerikalı heyet ile birlikte Suriye sınırında incelemelerde bulunmuştu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Korgenerel Twitty'nin Genelkurmay Başkanlığındaki görüşmelerine devam edeceği ve daha sonra Türkiye'den ayrılacağı belirtilmişti.