Hürriyet de yandaş Turkuvaz Grubu’na: AKP medyada ‘tekel’ oluşturacak!

HABER MERKEZİ

Demirören Medya Grubu’nun satın almasıyla tamamen yandaş hale getirilen Hürriyet gazetesinde son günlerde yaşanan işten çıkarmalar, AKP’nin yazılı basını dizayn planına dair ayrıntıları medya kulislerinin gündeme taşıdı. İddialara göre Demirören Medya Grubu’nun süreç sonunda Turkuvaz Medya Grubu’na devri planlanıyor. Bunun ilk adımı olarak iki kurumun insan kaynakları ofisi birleştirildi.

Hürriyet ve Posta gazeteleri, Doğan Haber Ajansı ile CNN Türk ve Kanal D televizyonlarının dahil olduğu Doğan Medya Grubu’nu Mayıs2018’de Aydın Doğan’dan satın alan Demirören Holding, ilk iş olarak birçok işten çıkarmaya imza atmıştı. Hürriyet gazetesinde son günlerde yaşanan işten çıkarmalarla yaşanan ikinci tenkisat operasyonu, AKP’nin yazılı basını dizayn planına dair ayrıntıları da ortaya çıkardı.

Kulislere göre Demirören Medya Grubu, bünyesinde Sabah ve ATV gibi kuruluşları barındıran Turkuvaz Gurubu’na devredilecek. Bu planın ilk adımı, Maslak’ta tutulduğu konuşulan insan kaynakları ofisi oldu. Ofis üzerinden, kağıt üstünde ayrı olan iki kurumun çalışan yapısı tek merkezden kontrol edilecek.

Planın ikinci aşaması ise Hürriyet’ten yapılan işten çıkarmalara dair. Buna göre Demirören Grubu’nu da bünyesine katacak olan Turkuvaz Medya küçülmeye gidecek, dışarıda kalan kadrolarını Hürriyet’ten boşalan kadrolara yerleştirecek.

Turkuvaz Grubu, son olarak Doğan Holding’in sahibi olduğu D&R’ı bünyesine katmıştı.