AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerini sansürledi

Hürriyet, Erdoğan'ı Erdoğan'dan 'korudu': Vergi açıklamasına sansür

Demirören Medya’ya satılmasıyla birlikte tamamen yandaş haline getirilen Hürriyet gazetesi, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerini sansürledi.

Hürriyet, Elazığ'da 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası yurttaşların akıbetini sorduğu deprem vergilerine ilişkin açıklama yapan Erdoğan'ın "Hesabını vermeye zamanımız yok" ifadesine haberinde yer vermedi.

Dün, Senegal dönüşü uçakta yandaşlarının sorularını yanıtlayan AKP'li Cumhurbaşkanı, deprem vergileri nereye harcandı sorusuna "Bunlar ise yatıyor kalkıyor “o parayı nereye, bu parayı nereye harcadınız?” Harcanması gereken yere harcadık. Bundan sonra da Bay Kemal’e bu tür şeylerin hesabını vermeye zamanımız yok," yanıtını vermişti.

Erdoğan'ın sözlerinin sansürlendiği haber metni şöyle:

hurriyet-erdogan-i-erdogan-dan-korudu-vergi-aciklamasina-sansur-681668-1.

Fotoğraf kaynak: @bulentmumay

Erdoğan ne demişti?

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan deprem vergilerinin nereye gittiği soruruna şu yanıtı vermişti:

"Bu adamın doğru söylediği bir şey yok. Yalanlar zincirine yeni bir yalan ilave ediyor. Ben şu anda Sivrice depremine CHP’li belediye ne kadar yardım yapmış bunun üzerinde duracak değilim. Ben sadece şunu söyleyeyim. Bütün il, ilçe, belediyelerde, mahallelerde, Allah’a hamdolsun, bir tarafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere, bütün bakan arkadaşlarım ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Fuat Bey, öbür tarafta (AK Parti) Genel Başkan Vekili olarak Numan Bey, tüm vekiller, kadın kollarımız bölgede seferber oldu, çalıştılar ve aç açık bırakmamak için ne gerekiyorsa yaptılar. Bir defa Kılıçdaroğlu’nun ne kabinemizi ne bizim şu andaki o bölgede çalışan milletvekillerimizi falan ağzına almasını yakıştıramam. Onların böyle bir derdi olamaz. Acaba kendisi oraya gitti mi? Gitmedi. Şimdi bundan sonra herhalde gider; ben söylüyorum ya… Niye gitmedi? Bu ciğer meselesi, ruh meselesi ondan... Bunda öyle bir ruh yok."

cukurda-defineci-avi-540867-1.