Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, 104 emekli amiralin yakınları arasında CHP'ye üye olanların isimlerinin yayımlandığı haber nedeniyle özür diledi. Ahmet Hakan, "Bu haber, Hürriyet’in yayıncılık ilkeleriyle bağdaşmamaktadır" dedi.

Hürriyet'in 'fişleme' haberinin ardından Ahmet Hakan'dan özür geldi


Emekli 104 amiralin imzasıyla yayınlanan Montrö bildirisinin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Bu işin merkezinde CHP var, medyada göreceksiniz" demiş, sözlerinden kısa bir süre sonra da Hürriyet'in internet sitesinde emekli askerlerin ailelerinden CHP’ye üye olan kişilerin isimleri yayınlanmıştı.

Haber, daha sonra yayından kaldırılsa da tartışmalara neden olmuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsan o gazetenin geçmişine üzülüyor insan. Halkın gazetesiydi. Gerçekten medyanın amiral gemisiydi. Şimdi kuyrukta sandal bile olamadı. Sandal bile olamadı," diyerek gazeteyi eleştirmişti.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da bugünkü yazısında haber dolayısıyla özür diledi.

Ahmet Hakan, yazısında şunları ileri sürdü:

"İçtenlikle bir gayretimiz var Hürriyet’te.

Herkesin hakkına hukukuna saygı göstermek için çabalıyoruz. Sorumluluğu bulunmayan kişileri sorumluymuş gibi göstermekten kaçınmaya çalışıyoruz. Yargı kararı ortaya çıkmadan yargısal hükümlerde bulunmaktan uzak duruyoruz.

Titizleniyoruz bu konularda. Gayret ediyoruz. Ama yayıncılıkta bazen yol kazaları da oluyor, olabiliyor.

Geçen gün sadece ve sadece Hürriyet’in internet sitesinde bir haber çıktı. Çok kısa bir süre yayında kaldı bu haber. Bildirici amirallerin yakınlarını da konu eden bir haberdi bu.

İnternet haberciliğinin kendine özgü hızının yol açtığı bir hız kazasıydı bu haber. Fark eder etmez derhal yayından çektik. Fakat sonuçta kısa bir süreliğine de olsa yayında kalmış oldu.

Buradan açıkça ilan ediyorum: Bu haber, Hürriyet’in yayıncılık ilkeleriyle bağdaşmamaktadır. Hatayla yüzleşmek, yanlışa yanlış demek, özür dilemekten kaçınmamak... Tüm bunların erdeminin farkındayız. Bu haberin mağdur ettiği herkesten ve okurlarımızdan özür diliyoruz."