Hükümete yakın Demirören Holding’in sahibi olduğu Hürriyet gazetesi, basılı yayına son vererek online gazete olarak çıkacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Ancak kurum bünyesinde çalışan gazetecilere “Bundan sonra evden çalışacaksınız, ofis kapanıyor” bilgisi verildiği iddia edildi. Öte yandan evden çalışan gazetecilerin masraflarının arttığı öğrenildi

‘Hürriyet kapanıyor’ iddiası Demirören Medya Grubu’nca yalanlandı

AKP iktidarına yakın sermaye gruplarından Demirören Holding’e ait Hürriyet gazetesi, basılı yayına son vereceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Demirören Medya Grubu, çıkan haberleri yalanlayarak söz konusu haberlerle ilgili SPK nezdinde suç duyurusunda bulunmak dahil her türlü yasal yola başvuracaklarını duyurdu.

Açıklamada “Bu tip manipülasyon amaçlı haberleri yapanlar hakkında SPK nezdinde suç duyurusunda bulunmak da dahil olmak üzere her türlü yasal yollara başvuracağımızı ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’na da gerekli KAP açıklamasını yaptığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

‘GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

“30 Mayıs Cumartesi günü bir haber sitesinde yer alan Şirketimiz de dahil olmak üzere Demirören Medya Grubu'nun bünyesindeki tüm gazetelerin dijital dönüşüme geçeceği, basımlarının durdurulacağı ve yayınlarına sadece internet üzerinden devam edeceklerine ilişkin iddialar hiçbir surette gerçeği yansıtmamaktadır. Medya grubumuz bünyesinde faaliyet gösteren gazetelere ilişkin bu tür kasıtlı ve asılsız iddialara kamuoyunun ve yatırımcılarımızın itibar etmemesi önemle rica olunur.”

‘EVDEN ÇALIŞMA SÜRECEK’ İDDİASI

Basılı yayına son vereceği yönündeki iddiaları yalanlayan gazetenin, yeni bir çalışma formatına geçeceği iddia edildi.

Halktv.com.tr'nin edindiği bilgilere göre, Hürriyet 'evden çalışma' dönemi başlatılıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle 2 aydır evden çalışan Hürriyet çalışanlarına, 2 hafta önce “Bundan sonra evden çalışacaksınız, eşyalarınızı toplayın. Ofisi kapatıyoruz” şeklinde bilgi verdiği iddia edildi.

Salgın sürecinde gazetecilerin evden çalışması nedeniyle maliyetlerin belirgin seviyede düşmesi sonrası bu kararın alındığı belirtildi.

Evden çalışan gazetecilerin ise maddi açıdan oldukça sıkıntılı günler geçirdiği ifade edildi. İki aylık evden çalışma sürecinde masraflarının arttığını, ev giderlerinin katlandığını, internet ve elektrik faturalarında ciddi artışlar yaşandığını belirten gazetecilerin yönetimden giderler için ek ücret talep ettiği ancak bu taleplerine ilişkin iki aydır herhangi bir adım atılmadığı öğrenildi.

İzzet Çapa, iddianın nasıl ortaya çıktığını Twitter hesabından anlattı. Çapa, çalışanların eşyalarını alıp ofis katlarını boşalttıkları anları Instagram'da paylaşınca böyle bir söylenti çıktığını söylerken, “Ayrıca Hürriyet binasının da Aralık ayının sonuna kadar açılmayıp, personelin evden çalışacak olması bu dedikoları alevlendirmiş” ifadelerini kullandı.

AHMET HAKAN’DAN YANIT

Hürriyet’in kapatılacağı iddiası haberini yalanlayan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Bunun tek harfi bile doğru değil” dedi.

Hakan, son dönemde “artan tirajıyla Hürriyet'in sektörün öncüsü konumunda olduğunu” öne sürerken, İzzet Çapa ise Ahmet Hakan'ın bu tweetine, "Artan tirajlar derken..." ifadeleriyle karşılık verdi.