Hürriyet gazetesi, ekonomi editörü Burak Taşçı’nın Hürriyet internet sitesindeki yazılarının kaldırıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Taşçı hakkında bazı basın ve yayın organları ile birlikte sosyal medya hesaplarında yayınlanan gerçek dışı ifadeler ile ilgili hukuki işlemler başlatıldı" açıklamasını yaptı. Suç örgütü lideri Sedat Peker, yaptığı açıklamada Taşçı'nın "borsa manipülasyonları" yaptığını öne sürmüştü.

Hürriyet'ten 'Burak Taşçı' açıklaması: Yalan haberlere karşı hukuki işlemler başlatıldı

Hürriyet gazetesi, suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'borsa manipülasyonları' yapmakla suçladığı ekonomi editörü Burak Taşçı hakkında açıklama yaptı.

Hürriyet'in açıklamasında Burak Taşçı’nın Hürriyet internet sitesindeki yazılarının kaldırıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Taşçı’nın internet sitemizden kaldırılan hiçbir haber veya yazısı bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Taşçı hakkında bazı basın ve yayın organları ile birlikte sosyal medya hesaplarında yayınlanan gerçek dışı ifadeler ile ilgili hukuki işlemler başlatıldı" denildi.

Hürriyet gazetesi tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ve Hürriyet dijital yayınlar ekonomi editörümüz Burak Taşçı hakkında bazı basın ve yayın organları ile birlikte sosyal medya hesaplarında yayınlanan gerçek dışı ifadeler ile ilgili hukuki işlemler başlatıldı.

Son günlerde editörümüz Burak Taşçı ve Hürriyet markası kullanılarak çeşitli sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve bazı medya kurumları, tv kanalları ve internet sitelerinde haberleştirilen ifadelerin gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.

Burak Taşçı’nın Hürriyet İnternet sitesindeki yazılarının kaldırıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.Taşçı’nın internet sitemizden kaldırılan hiçbir haber veya yazısı bulunmamaktadır.

Söz konusu iddialarla ilgili kurumumuza sorularak kolayca tüm bilgilere ulaşılabilirdi. Ancak iddiaları gerçekmiş gibi haber yapan ve yayanlar evrensel habercilik ilkelerini hiçe saymıştır.

Hiçbir habercilik teyidi yapılmaksızın, asılsız iddiaları gündeme getiren, iftira ve karalama kampanyası içeren haberlere karşı hukuki işlemler başlatılmıştır."

SEDAT PEKER'İN 'BURAK TAŞÇI' İDDİASI

Sedat Peker, Hürriyet Ekonomi Editörü Burak Taşçı'nın "borsa manipülasyonları" yaptığını öne sürmüştü.

Geçtiğimiz günlerde ‘Deli Çavuş’ adlı Twitter hesabından paylaşımlar yapan Peker, Taşçı hakkında şunları iddia etmişti:

"Tüm borsa yatırımcılarının bildiği Borsa Gündem gazetesi vardır. Sahibi meşhur Orhan Pala’dır. Ancak esas tehlikeli olan Orhan Pala’nın yanında uzun yıllar çalışmış olan Hürriyet gazetesinin ekonomi yazarı Burak Taşçı vardır. Bu ikisi her dönemin borsa manipülasyonları konusunda başrol oyuncularıdır.

Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun döneminde de huysuzluk yapan şirketlerle ilgili hem borsa gündem gazetesi hem de Hürriyet gazetesinin ekonomi yazarı Burak Taşçı beraber karalama kampanyasına girerler. Bu iki ismin en büyük özelliği küçük yatırımcıların mağdur olduğu yani insanların intihar ettiği manipülasyonlara katkı sağlamaktır.

Patronların hisselerini tahtacılarla manipülasyon yaparak küçük yatırımcılara bu hisselerin satılabilmesi için organizasyonlar yapmak ve bu yönde haberler çıkarmak bu iki ismin tekelindedir."