AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, deprem sonrası seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret eden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10 Mart Cuma günü seçim kararını açıklayacağını ifade etti.

Hürriyet yazarı: Erdoğan, 10 Mart'ta seçim kararını açıklayacak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem sonrası seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından kararın ne zaman resmileşeceği de merak ediliyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında seçim tarihi olarak 14 Mayıs'tan sapma olmadığını belirtti.

Selvi, Erdoğan'ın 10 Mart Cuma günü seçim kararını açıklayacağını ifade etti.

YENİ SLOGAN 'TÜRKİYE İÇİN HEMEN ŞİMDİ'

Selvi yazısında AKP'nin seçim sloganına ilişkin de şunları söyledi:

"Demokrat Parti 14 Mayıs 1950’de yapılan ilk serbest seçimde, “Yeter, söz milletindir” diyerek iktidara gelmişti. AK Parti’nin de 14 Mayıs seçimlerine bu sloganla gireceği tartışılmıştı. AK Parti bu sloganı da kullanacak. Ama asıl slogan bu olmayacak. Ayrıca depremle birlikte seçim kampanyasıyla ilgili hazırlıklar tamamen değişti. Çünkü Türkiye’nin gündemi değişti. Buradan AK Parti’nin seçim kampanyasını tamamen deprem üzerine kuracağı sonucu da çıkarılmasın. Deprem nedeniyle kentsel dönüşüm kampanyanın önemli ayağını oluşturacak. Ama kitlelere umut ve heyecan verecek bir kampanyaya ihtiyaç var. AK Parti’nin seçim kampanyasını yürüten Ertan Aydın ve ekibi yoğun bir çalışma içinde. Erdoğan aslında dünkü grup konuşmasında seçim kampanyasının yeni sloganına ilişkin bir tüyo verdi, “Türkiye için hemen şimdi” dedi."

14 MAYIS'I İŞARET ETMİŞTİ

Erdoğan, dün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda deprem sonrası ilk kez seçim tarihi hakkında konuşmuştu.

Muhalefeti hedef alan açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Şunu iyi bilin ki bu millet, 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır" demişti.