Hüseyin Aygün'e attığı bir tweet nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten hapis cezası verildi

Hüseyin Aygün’e Cumhurbaşkanına Hakaretten hapis cezası

Eski CHP Milletvekili ve BirGün gazetesi yazarı Hüseyin Aygün’e attığı bir tweet nedeniyle açılan ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ davasında 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Kararı sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan duyuran Hüseyin Aygün “AKP genel başkanına hakaret iddiasıyla yeni bir ceza verdiler, 'ümmetin reisi' ne becerikli, açtığı her davayı kazanıyor, tebrik ederim..” yazdı.

Ankara 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Hüseyin Aygün ve avukatı Murat Yılmaz ile Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın katıldı. Attığı tweet’in düşünce özgürlüğü kapsamında olduğunu mahkemede belirten Aygün “Ben hükümet politikasını eleştiri amacıyla iddiaya konuyu tweeti paylaştım. Cumhurbaşkanına hakaret amacıyla paylaştığım bir tweet değildi. Beraatimi istiyorum. Suç işlemediğim için herhangi bir pişmanlığım yok” dedi.

Aygün’ün savunmasının ardından kararı açıklayan mahkeme Aygün’e 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı. Ayrıca Aygün’ün Erdoğan’ın avukat masrafı olan 1980 TL’yi de ödemesine karar verildi.