Giresun’da kendisini daha önce kaçıran Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk son yolculuğuna uğurlandı

Giresun'da Hüseyin Can Gökçek isimli erkek tarafından öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk, son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine, Şentürk'ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Enver Ünlü, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Sibel Suiçmez, çeşitli siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.

Şentürk'ün cansız bedeni, cenaze namazının ardından aynı mahalledeki aile kabristanında toprağa verildi.

huseyin-can-gokcek-tarafindan-oldurulen-16-yasindaki-sila-senturk-son-yolculuguna-ugurlandi-981825-1.

VALİ ÜNLÜ: ADLİ MAKAMLAR EGREĞİNİ YAPIYOR

Vali Enver Ünlü, cenaze töreninin ardından gazetecilere, büyük üzüntü yaşadıklarını, 16 yaşındaki bir çocuğu acı şekilde kaybettiklerini söyledi.

"Onu koruyamadık ama tek tesellimiz faili, çok kısa sürede, düzenli ve titiz bir çalışmayla havalimanında kaçmak üzereyken arkadaşlarımız yakaladılar, adalete teslim ettik" ifadesini kullanan Ünlü, şunları kaydetti:

"Şimdi en büyük temennimiz en ağır cezaya çarptırılması için her türlü delilin toplanması. Adli makamlar tarafından zaten gereği yapılıyor. Adalete caniyi teslim ettik, bizim görevimiz şimdi ailenin acısını paylaşmak. Katil zanlısının daha önce sabıkası olduğu arkadaşlarımız tarafından tespit edildi. Buradan gerekli dersleri çıkaralım. Gerekli tedbirleri hep beraber alalım. Bundan sonra bu tür acıların, bu tür katliamların yaşanmaması için toplum olarak, devlet olarak üzerimize düşeni el birliğiyle yapalım."

SILA ŞENTÜRK CİNAYETİ

Sıla Şentürk, 2 yıl önce sosyal medya üzerinden tanıştığı Hüseyin Can Gökçek ile ilişkisinin ailesi tarafından onaylanmaması ve şiddete maruz bırakılması üzerine yaklaşık 1 yıl önce evden kaçtı. Ailenin şikayeti üzerine Giresun’da emniyet kontrol noktasında Sıla Şentürk ile Hüseyin Can Gökçek polis memurları tarafından yakalanırken, olay sonrası Sıla Şentürk hakkında acil koruma kararı alınarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir kuruluşa yerleştirildi.

21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek, ‘Küçük yaşta çocuğu alıkoymak’ suçundan olay sonrası tutuklanırken, Sıla Şentürk ise ailesi ve kendi isteği doğrultusunda ailesinin yanına döndü.

İKİ KEZ DEVLET KORUMASINA ALINMIŞ

Devam eden istismar davasında aile Hüseyin Can Gökçek’ten şikayetçi olurken, kız çocuğu ise şikayetinden vazgeçti. Şahsın yüzde 50 oranında engelli olduğuna dair rapor ibraz etmesi ve Sıla Şentürk’ün şikayetini geri çekmesi üzerine Hüseyin Can Gökçek mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bunun üzerine baba Bekir Şentürk, kızının yeniden kurum korumasına alınmasını talep etti. Talep üzerine savcılık kararı ile Sıla Şentürk hakkında ikinci kez acil korunma kararı alınarak yeniden Bakanlığa bağlı bir kuruluşta korumaya alındı.

Hüseyin Can Gökçek’in kendisini sürekli rahatsız etmesi üzerine Sıla Şentürk yeniden şikayetçi olurken, ailesinin yanına dönmek istedi. Geçtiğimiz aralık ayında Şentürk ailesinin yanına dönerken, Hüseyin Can Gökçek önceki gün Ankara’dan Giresun’a gelerek Şentürk'ten şikayetini geri almasını istedi. Dün (16 Şubat) Şentürk'ün evine giden Gökçek, Sıla Şentürk’ü bıçaklayarak öldürdü.

Olay sonrası kaçan Hüseyin Can Gökçek, Giresun-Ordu Havalimanı yakınlarında polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

AA-İHA