Küba'da etkili olan Ian Kasırgası sebebiyle adanın tamamında elektriklerin kesildiği açıklandı. Yetkililer, başlıca elektrik santrallerinden birinin yeniden çalıştırılamaması yüzünden, elektrik dağıtım şebekesinin tamamen çöktüğünü duyurdu. Kasırga sebebiyle 2 kişi hayatını kaybetti.

Ian Kasırgası: Küba'nın tamamında elektrikler kesildi
Fotoğraf: AA

ABD'nin birçok eyaletinde etkili olan Ian Kasırgası Küba'yı da vurdu.

Küba'da, saatteki hızı 200 kilometreye yaklaşan 3.kategori kasırga nedeniyle iki kişinin öldüğü ve ülke genelinde hasar gören binalar olduğu bildirildi. BBC Türkçe'nin haberine göre elektrik kurumunun başı, Küba devlet televizyonunda ulusal şebekenin çökmesi nedeniyle ada çapında kesinti yaşandığını ve 11 milyon kişinin karanlıkta kaldığını duyurdu.

Bölgede, evinin duvarları çöken 43 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti. New York Times da, San Juan y Martinez kasabasında sulama için kullanılan bir rüzgar türbinini kapatmaya çalışan bir çiftçinin elektrik akımına kapılarak öldüğünü bildirdi.

Öte yandan ABD'nin Florida eyaletinde kasırga dolayısıyla olağanüstü hal ilan edilen bazı bölgelerdeki 2,5 milyon kişi için tahliye emri verildi. Federal Afet ve Acil Durum Yönetim Ajansı'nın Florida Direktörü Kevin Guthrie, 2,5 milyonluk bölge sakinine, kasırganın yönünün kuzeye doğru olduğunu, dolayısıyla kuzey yerine doğu ve güney bölgelerine doğru hareket etmelerinin daha doğru olacağını ifade etti.