ABD'nin Florida eyaletinde etkisi devam eden ve büyük hasara yol açan Ian Kasırgası'nda 500'den fazla kişinin kurtarıldığı belirtildi.

Ian Kasırgası: Florida'da 500'den fazla kişi kurtarıldı
Fotoğraf: AA

Ian Kasırgası, ABD'nin Florida eyaletinde büyük hasara yol açtı.

Florida Acil Durum Yönetimi Departmanından yapılan açıklamada, Lee ve Charlotte ilçelerinde kasırga nedeniyle mahsur kalan 500'ün üzerinde kişinin kurtarılarak polis ve askerlerin de yardımıyla güvenli bölgeye tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı.

Florida Valisi Ron DeSantis, Sanibel Adası'na ulaşımın sağlandığı köprünün çöktüğü bilgisini verdi.

Lee İlçe Şerifi Carmine Marceno da yaptıkları helikopter turlarıyla kasırganın oluşturduğu yıkımın büyüklüğünün daha kolay anlaşıldığını ifade ederek, “Özellikle Fort Myers sahiline baktığınızda onu tarif edecek bir kelime yok” dedi.

Ian'ın etkili olduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, dalgaların sürüklediği yüzlerce teknenin karaya vurduğu, kasırganın bazı tekne ve botları otoyola kadar taşıdığı, bataklık bölgelerindeki timsahların otoyola çıktığı görüldü.

Devrilen elektrik direkleri nedeniyle yollara saçılan kablolar tehlike oluştururken Çevre Koruma Departmanı yetkilileri, eyaletteki bir düzine atık su arıtma tesisini basan sel suları dolayısıyla bakteri ve diğer hastalık sebebi olabilecek organizmaların etrafa yayılabileceği konusunda halkı uyardı.

1,9 MİLYON HANE ELEKTRİKSİZ KALDI

Ulusal Kasırga Merkezi, "hayatı tehdit eden" kasırga konusunda uyarıda bulundu.

Saatteki hızı 241 kilometreyi bulan ve kategori 4 seviyesindeki kasırganın başlangıcından itibaren yaklaşık 1,9 milyon hanede elektrik kesintisi rapor edildi.

Orlando şehrinde de sel baskınlarına neden olan kasırganın kuzeydoğuya ilerlerken daha fazla hasara yol açacağı tahmin ediliyor.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Öte yandan Fort Myers bölgesinde vatandaşlar, kasırga öncesi ihtiyaçlarını tedarik etmek üzere Home Depot isimli inşaat ürünleri şirketi şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Benzin istasyonlarında da uzun sıralar oluştu.

AA