İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Askıda Fatura kampanyası için en çok sorulan iki soruyu yanıtladı. "Siber saldırı sonrası kredi kartı bilgileri güvende mi?" sorusunu Ongun, "Kesinlikle hepsi güvende" diye yanıtladı.

İBB, Askıda Fatura kampanyası için en çok sorulan iki soruyu yanıtladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Askıda Fatura kampanyası için en çok sorulan iki soruyu yanıtladı.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Ongun, "Bazı faturalar neden yüksek?" sorusuna Ongun, "Çünkü bazı vatandaşlarımızın uzun süredir ödeyemedikleri, gecikmiş veya cezalı faturaları mevcut" cevabını verdi.

"Siber saldırı sonrası kredi kartı bilgileri güvende mi?" sorusunu ise Ongun, "Kesinlikle hepsi güvende" diye yanıtladı.

ASKIDA FATURA KAMPANYASI

ibb-askida-fatura-kampanyasi-icin-en-cok-sorulan-iki-soruyu-yanitladi-728646-1.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle maddi sıkıntı yaşayanlar için “Askıda Fatura” uygulamasını başlatmıştı. Uygulamayla birlikte, faturasını ödemekte zorlananlara destek sağlanmasına belediyenin aracılık edeceği bildirilmişti.

İmamoğlu, askıda fatura uygulamasına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“İstanbul’da, hayatını günlük gelirle kazanan milyonlarca insan, neredeyse 2 aydır çalışamıyor. Evlerine ekmek getiremiyorlar. Hayat, her geçen gün zorlaşıyor. Bu tablo, bize dayanışmayı daha da güçlendirmemiz gerektiğini gösteriyor. İBB olarak, her gün on binlerce aileye gıda yardımı, alışveriş kartı yardımı ve nakdi destek vermeye devam ediyoruz. Ancak hayat sadece bununla sınırlı değil. Vatandaşların gelir kaybı nedeniyle ödenemeyen faturaları da var. Pandemi süreci nedeniyle İstanbul’da 3 ay boyunca su faturası ödemeleri ertelendi. Ancak 3 ay sonra bu faturalar, mevcut faturalarla birlikte ödenecek. Yani birikmiş bir borç olarak, ihtiyaç sahiplerini zorlayacak. Doğalgazda ise yasal olarak fatura ertelemesi ne yazık ki yapılamadı. İBB olarak, bu zor günlerde ihtiyaç sahibi ailelerle dayanışmayı artırmak adına, yeni bir adım daha atıyoruz. Bu süreçte çok sayıda vatandaşımız dayanışma duygusuyla bizimle iletişime geçiyor ve ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlarımıza destekte bulunmak istediğini paylaşıyor. ‘Ben ne yapabilirim’ diye soruyorlar. Şimdi aylık faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleriyle, bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz.”

SİBER SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Askıda fatura' uyulamasının ödeme sistemine yurt dışı kaynaklı bir siber saldırı gerçekleştirilmişti.

İBB Sözcüsü Murat Ongun'nun dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırının ardından sitenin yurt dışı erişime kapatıldğını duyurmuştu.

Ongun, kampanyaya dair son verileri de paylaştı. Dün yapılan açıklamaya göre toplam ödenen fatura 41 bin 883 olurken, toplam ödenen miktar 5 milyon 27 bin 92 liraya yükselmişti.